Knedle bez glutena

knedle bez glutenaDa li ste probali da napravite knedle bez glutena? Knedle sa šljivama i knedle sa kajsijama, knedle sa kockicom čokolade ili u slanom obliku – knedle sa šunkom i kačkavaljem, birajte. Možda je sam postupak malo komplikovan zbog nekoliko koraka pripreme, ali bezglutensko brašno se veoma dobro spaja sa krompirom, tako da je uspešnost zagarantovana. Osobe koje spremaju testo sa brašnom bez glutena znaju da je najvažnije da recept bude prilagodljiv za ishranu bez glutena, a upotreba krompira u receptu to obezbeđuje.

Recept je u potpunosti allergy free odnosno bez alergena. Ove knedele ne sadrže ni gluten, ni jaja, mleko niti orašaste plodove, čak ni dodatnu masnoću!

Knedle bez glutena

Predstavljamo vam recept za kuglice od krompira, sa bezglutenskim brašnom i bezglutenskim grizom.

Sastojci:

5 većih krompira

10 kašika bezglutenskog brašna (Mix B)

3 kašike pirinčanog griza

kašičica soli

prezle od bilo kog bezlutenskog hleba

šećer

punjenje po želji

Priprema:

Skuvati krompir sa korom, procediti i pustiti da se krompir ohladi. Usitniti krompir gnječilicom i postepeno dodati brašno, so i griz. Rukom mesiti testo i pustiti da se odmori desetak minuta. Za to vreme pripremiti prezle na masoći i punjenje. Ukoliko se odlučite za dobro provereni ukus i knedle punite šljivom ili kajsijom, prepolovite voćku na pola, a u sredinu staviti pola kašičice šećera. Oblikovati loptice. Kuvati knedle 5 do 10 minuta dok se isplivaju na površinu. Procediti i valjati u prezle i šećer.

knedle bez glutena

knedle bez glutena

Pročitajte i...