Podržite razvoj svesti o potrebi gluten free ishrane

gluten free privezak

Svaka organizacija ima svoje obeležje. Svako udruženje ima svoj cilj. Svaka borba ima svoj znak.

Kad osetite da neke stvari možete da promenite kao mali čovek i shvatite da ste osoba, koja je bila izgubljena u svom problemu, nakon dugih lutanja ima izraz i vidi podršku na kraju tunela, onda to delovanje i energiju ne možete zaključati i ostaviti samu među četiri zida.

Tako je nastao portal Alergija i ja, sa željom da okupi jednu zajednicu ljudi, sa problemom atopije i celijakije, o kojoj se tako malo priča i piše. Pokušavamo da okupimo ljude kako bi im olakšali pristup informacijama, da bi uvek i u svakom momentu imali mesto gde mogu saznati najnovije podatke na polju istraživanja, lečenja i dijagnostike, edukovati se i zatražiti pomoć.

Osobe sa atopijskim dermatitisom, alergijama na hranu, alergijskim rinitisom, astmom i celijakijom sada imaju mesto koje pruža podršku, pristup informacijama, najnovijim istraživanjima i edukaciji kako kroz tekstove, tako i na radionicama koje organizujemo.

Naša vizija

Planovi su nam veliki. Radionice, predavanja, knjige, obeležja, proizvodi, olakšice – širenje svesti o alergijama, celijakiji, atopijskom dermatitisu i atopiji radi zdravijeg i lakšeg života obolelih.

Sve velike ideje nastaju od jakog entuzijazma.

Okupljamo ljude koji su radi da pomognu u razvoju svesti i borbi za svakodnevan bolji život obolelih. Napravili smo grupu Alergija i ja Cvetića koja radi na pomoći i edukaciji, obukama, savetima, praktičnoj primeni i podršci svim osobama koje imaju problem sa alergijama i glutenom.

Alergija i ja Cvetići

Naša misija

  • bolja dijagnostika alergija i celijakije, što je direktno povezano za smanjivanjem broja simptoma i  drugih, povezanih bolesti, prouzrokovanih nelečenom alergijom i celijakijom,
  • edukacija obolelih kroz predavanja i radionice sa lekarima i stručnim licima,
  • informisanje i širenje svesti u široj javnosti o problemima alergije i celijakije,
  • deljenje praktičnih znanja o pripremi jela bez glutena i bez alergena,
  • pisanje tekstova o najnovijim istraživanjima i informacijama na polju atopije i celijakije,
  • popularizacija antialergijske ishrane radi lakše dostupnosti proizvoda kako u marketima, na radnim mestima, tako i u socijalno – obrazovnim institucijama,
  • edukovanje zaposlenih u školama, vrtićima, zdravstvenim ustanovama, restoranima, hotelima i drugim ustanovama o rizicima alergije na hranu i celijakije radi smanjenja broja alergijskih reakcija i anafilaksije,
  • približavanje drugačijeg načina ishrane deci i omladini kako različitost ne bi dovela do isključivanja, ignorisanja, ismevanja ili diskriminacije.

Donacija

Mnogi ljudi pitaju kako mogu da pomognu i na koji način mogu da podrže ovu ideju.

Kupovinom gluten free priveska, sa sertifikatom starih zanata, umetničke radionice za izradu nakita Vida Vu, direktno pomažete razvoju svesti o potrebi bezglutenske ishrane.

Gluten free privezak

Dizajn: Aleksandra Novaković, dipl.slikar

Izrada: Ana Vučković, umetnička radionica za izradu nakita Vida Vu

Sertifikat starih i umetničkih zanata Ministarstva privrede Republike Srbije Otvorena šaka

gluten free privezak

Sva sredstva od prodaje idu u budžet kojim pomažemo razvijanje svesti o alergijama na hranu i celijakiji i podršci ljudima kojima je gluten free ishrana neophodna. Cena priveska je 500,oo dinara i poručuje se preko info@alergijaija.com, preko inboxa Facebook stranice Alergija i ja i preko direktne poruke zvaničnog Instagram profila.

Share

You may also like...