Napravite omiljenu dečiju poslasticu – popsi bez glutena

popsi bez glutenaPopsi su jedna od omiljenih dečijih poslastica. Potrebno je svega 3 sastojaka za popse bez glutena, pa ova poslastica ne zahteva kompikovanu pripremu. Deca ih obožavaju, a mamama dodatno zadovoljstvo, pored dečijeg uživanja, pričinjava jednostavno pravljenje, u kojem mogu učestvovati i sama deca.

Popsi bez glutena se pripremaju na isti način kao i glutenski, s tim što, zavisno od vrste keksa koji se koristi, zahteva različitu količinu ostalih sastojaka. Keks ne sadrži ni jaja ni mleko, tako da je pogodan za upotrebu kod osoba sa alergijom na jaja, kao i za decu i odrasle sa alergijom na proteine kravljeg mleka i intolerancijom na laktozu, kao ni orašaste plodove i soju.

Popsi bez glutena

Sastojci:

300 gr mlevenog keksa

5 većih kašika domaćeg džema

80 g topljene crne čokolade

Priprema:

Sve sastojke sjediniti, napraviti manje loptice i staviti u frižider. Kad očvrsnu, staviti kuglice na štapiće, koje ste prethodno na vrhu umočili u tečnu čokoladu. Vratiti popsi kuglice sa štapićima u frižider. Možete koristiti i drvene ražnjić štapiće, ukoliko ne možete da pronađete plastične ili papirne štapiće za popsi. Kada se kuglica čvrsto zalepi za kuglicu, istopiti čokoladu i umakati u kuglice. Dok je čokolada istopljena ukrasiti mrvicama bez glutena po želji. Mrvice možete i sami napraviti od fondana, rendane čokolade, rendane karamel ili drugih bombona, kokos mrvica, čia semenki, kokos ili badem ljuspca.

Uživajte!

popsi bez glutena

Share

You may also like...