Napravite omiljenu dečiju poslasticu – popsi bez glutena

popsi bez glutenaPopsi su jedna od omiljenih dečijih poslastica. Potrebno je svega 3 sastojaka za popse bez glutena, pa ova poslastica ne zahteva kompikovanu pripremu. Deca ih obožavaju, a mamama dodatno zadovoljstvo, pored dečijeg uživanja, pričinjava jednostavno pravljenje, u kojem mogu učestvovati i sama deca.

Popsi bez glutena se pripremaju na isti način kao i glutenski, s tim što, zavisno od vrste keksa koji se koristi, zahteva različitu količinu ostalih sastojaka. Za ovaj popsi koristili smo mleveni keks Happy life, Aleksandrije Fruška gora, koji u svom sastavu sadrži 60% brašna od prosa, jedne od najobogaćenijih bezglutenskih žitarica, pirinčano i kukuruzno brašno. Keks ne sadrži ni jaja ni mleko, tako da je pogodan za upotrebu kod osoba sa alergijom na jaja, kao i za decu i odrasle sa alergijom na proteine kravljeg mleka i intolerancijom na laktozu, kao ni orašaste plodove i soju.

Popsi bez glutena

Sastojci:

300 gr mlevenog keksa Happy life

5 većih kašika domaćeg džema

80 g topljene crne čokolade

Priprema:

Sve sastojke sjediniti, napraviti manje loptice i staviti u frižider. Kad očvrsnu, staviti kuglice na štapiće, koje ste prethodno na vrhu umočili u tečnu čokoladu. Vratiti popsi kuglice sa štapićima u frižider. Možete koristiti i drvene ražnjić štapiće, ukoliko ne možete da pronađete plastične ili papirne štapiće za popsi. Kada se kuglica čvrsto zalepi za kuglicu, istopiti čokoladu i umakati u kuglice. Dok je čokolada istopljena ukrasiti mrvicama bez glutena po želji. Mrvice možete i sami napraviti od fondana, rendane čokolade, rendane karamel ili drugih bombona, kokos mrvica, čia semenki, kokos ili badem ljuspca.

Uživajte!

popsi bez glutena

Share

You may also like...