Oljine bezglutenske letnje poslastice – bezglutenske američke palačinke i američke krofnice bez glutena

američke palačinke bez glutena

Šaljete nam recepte – mi nagrađujemo! 

Pobednica drugog ciklusa letnjih bezglutenskih recepata – Olja Petković i njeni američki jednostvni recepti za palačinke i krofnice bez glutena


Jednostavne letnje recepte bez glutena, ovoga puta u srpsko – američkom fazonu, poslala nam je naša redovna čitateljka, Olja Petković. Recepti za mini američke palačinke i male američke krofne bez glutena su veoma brzi i laki za pripremu, što skraćuje boravak u kuhinji tokom vrućih letnjih dana.

Da ne dužimo previše – s poverenjem možete praviti ove recepte i uživati u pripremi!

Američke palačinke bez glutena

Američke palačinke bez glutena z

Sastojci:

4 jaja

2 zrele banane

2 kašike brašna bez glutena

Priprema:

Umutiti jaja i izgnječiti banane. Dodati brašno bez glutena i malo ulja. Peći manje krugove na tiganju, prečnika desetak centimetara.

Američke krofnice bez glutena

američke krofnice bez glutena

Sastojci:

2 jaja

1 kašičica soli

8 kašika kukuruznog brašna

8 kašika mešavine bezglutenskog brašna

1 prašak za pecivo

1 čaša jogurta

1/2 čaše ulja

korica limuna

Priprema:

Umutiti jaja, dodati jogurt i lagano dodati brašno i prašak za pecivo. Na kraju pripreme dodati ulje i narendati koricu limuna po želji. Peći u kalupu za krofnice.


Olju ćemo nagraditi poklon paketom bezglutenskih proizvoda, a vas pozivamo da nam šaljete vaše recepte i učestvujete u darivanju.

Nagrađivanje se nastavlja – šaljite nam jednostavne i brze recepte bez glutena na info@alergijaija.com ili u inbox Facebook profila, mi biramo i šaljemo vam paket bezglutenskih proizvoda.

Share

You may also like...