Brza hrana bez glutena i alergena od sada nije samo želja

Brza hrana bez glutena

Kada kažemo brza hrana odmah pomislimo na hranu na ulici ili onu koju možemo poručiti na kućnu adresu. Međutim, kada je hrana bez glutena i alergena u pitanju još uvek su veoma retko dostupne takve opcije brze hrane. Jesti takvu hranu na ulici veoma je rizično za sve osobe sa celijakijom i one koje imaju alergiju na pšenicu.

Na sreću, od početka ove godine na tržište su se pojavili jedinstveni proizvodi bez glutena i bez alergena, koji se mogu smatrati brzom hranom, jer se pripremaju za svega par minuta.

U pitanju su poluzamrznuti proizvodi domaćeg proizvođača, koji je sa svojom jednistvenom tehnikom obrade bezglutenskih brašna i nadeva od povrća i voća, napravio bezglutenske slane i slatke pločice, za čiju pripremu je potrebno veoma malo vremena.

brza hrana bez glutena

Instek pločice bez glutena

Aleksandrija Fruška gora – proivodnja zdrave hrane bez glutena i alergena osmislila je ovu paletu proizvoda jedininstvenih po tehnologji obrade bezglutenskog testa, koja je inovativna i na svetskom tržištu.

Instek pločice su zdrav, nutritivno izbalansiran pekarski proizvod bez glutena – bez kazeina – bez laktotoze – bez alergena – bez konzervansa.

Preporučuju se svima, ne samo onima koji su na ishrani bez glutena i bez alergena, deci za zdrav obrok ili užinu, sportistima za doručak, zaposlenima za doručak ili ručak na poslu, a napravljeni su kako bi zadovoljili sve standarde zdrave ishrane bez glutena za sve obolele od celijakije i alergije na hranu.

Zašto su instek pločice bez glutena posebne?

Sastavljene su od nekoliko vrste brašna bez glutena. Aleksandrija Fruška gora proizvodnja koristi specijalnu vrstu prosa koji nije moguće GMO obraditi, te je sastav nutritivno obogaćen ovom vrstom prosenog brašna, zatim brašna od pirinča i heljde. Od sastava, poreklom od žitarica, nalazi se i brašno guar pasulja i kukuruzni skob.

Bez dodatka šećera

Ovo hidrolizirano testo je niskog glikemijskog indeksa, tako da se preporučuje i osobama koji imaju problema sa gubitkom telesne težine i sa održavanjem normalne vrednosti glukoze u krvi.

Instek pločice su punjene čistim voćem i povrćem, bez dodatka aditiva i šećera i takva struktura daje visok izvor vlakana i vitamina.

Slane instek pločice sadrže 30% prodinstanog usitnjenog krompira, kupusa i praziluka, a slatke 30% jabuke.

Kako pripremiti?

Za pripremu intek pločica niije potrebno prethodno odmrzavanje. Mogu se pripremiti na tiganju ili u rerni. Ukoliko se pripremaju na tiganju vreme pečenja je svega šest minuta: 3 minuta na jednoj i isto toliko vremena na drugoj strani.

Ukoliko se priprema u rerni pečenje traje 8 minuta na temperaturi od 180 stepeni.

brza hrana bez glutena

Kada ih jesti?

  • za doručak
  • na putovanjima
  • za užinu u školi
  • za ručak na poslu
  • za večeru

Nekim stvarima jednostavno ne možete odoleti – takvi su instek proizvodi bez glutena i bez alergena. Brzi i jednostavni za pripremu, zdravi za telo, ukusni za dušu. Potrebno je samo prepustiti im se! Uživajte!


Tekst napisan u saradnji sa Aleksandrija Fruška gora – proizvodnjom zdrave hrane bez glutena.

Share

You may also like...