Udruženje Alergija i ja na konferenciji Global skin u Milanu

konferencija


Početkom leta u Milanu je održana velika internacionalna konferencija posvećena kožnim bolestima. Održan je skup predstavnika udruženja pacijenata u organizaciji međunarodne krovne organizacije International Allience of Dermatology Patient Organizations – Global skin, koja zastupa pacijente sa svim dermatološkim oboljenjima i konferencija, koja predstavlja svojevrsan nastavak susreta organzacija pacijenata i okuplja lekare iz celog sveta koji se bave najvećim ljudskim organom i njegovim promenama.

Konferencija udruženja pacijenata Global skin na kojoj je po prvi put prisustvovao i naše Nacionalno udruženje Alergija i ja, održava se drugi put i za samo dve godine od osnivanja okupila je preko 150 članica iz celog sveta koje predstavljaju glas pacijenata koji se svakodnevno bore sa ovim zdravstvenim problemima.

Poseban deo koferencije bio je posvećen retkim kožnim oboljenjima i atopijskim promenama na koži, koje su proširile tematiku atopijskog ekcema u dodatna dva dana. Naše Udruženje Alergija i ja se odazvalo pozivu Global skin-a i pristustvovalo je i u posebnom forumu čija je glavna tema bila atopijski dermatitis, kao najzastupljenijem kožnom problemu današnjice. Pored dermatologa iz celog sveta koji su prezentovali najnovija istraživanja na polju atopijskog dermatitisa, veliki deo foruma bio je posvećen zagovaračkoj komunikaciji o razvijanju svesti o atopijskom ekcemu.

Pogledajte kako je bilo:

Global skin Conference

 

Global skin Conference

Konferencija

 

Global skin conference

 

Global skin Conference

Global skin Conference

Share

You may also like...