Alergija i ja na delu: Pridruži se akciji “Hrana za sve”

hrana za sve
 
Nacionalno udruženje Alergija i ja formira timove volontera koji spremaju obroke u nekontaminiranom okruženju za sve osobe koji imaju celijakiju.
 
Za sada, organizujemo timove u gradovima gde se otvaraju trijažni centri za sve one koji imaju najblaže simptome korone virusa i to: Beograd, Novi Sad, Niš, Kragujevac, kako bismo pomogli svima kojima je siguran obrok bez glutena potreban, a ovde najpre mislimo na decu čiji roditelji su oboleli od korona virusa
Ovde ne mislimo na hranu u trijažnim centima, koje će obezbediti sami centri (Naše Udruženje je poslalo molbu Kriznom štabu za suzbijanje zarazne bolesti COVID-19 za obezbeđivanje adekvatne hrane), već na porodice čiji članovi obole, pre svega roditelji, a deca nemaju obezbeđene obroke.
 
Pozivamo osobe koje imaju celijakiju ili mame malih celijakičara, koje su voljne da naprave 1+ obrok za osobu koja je pogođena virusom COVID -19.
 

Kako se možete priključiti akciji “Hrana za sve”?

 
Pošaljite ime i prezime, grad i opštinu (za slučaj da i opštine izoluju), kontakt telefon i mejl na mejl: alergijaijanadelu@gmail.com .
 
Jedini uslov je da kuhinja volontera u kojoj se sprema hrana bude nekontaminirana glutenom.
hrana za sve
Share

You may also like...