“Hrana pod lupom” izazov: Ljute papričice

Izazov Hrana pod lupom

Alergije i intolerancije na hranu su sve veći problem savremenog sveta, naročito prisutne kod dece. Na žalost, u našoj zemlji se o ovoj temi malo govori. Nedovoljan je broj studija, statističkih podataka, podrške, pomoći. Nerazumevanje nas, pak, najviše boli.

Deca sa alergijama na hranu nemaju obroke u vrtićima i školama, često su diskriminisana i stigmatizovana, deklaracije na proizvodima često su neadekvatne sastavu proizvoda, neobučenost zaposlenih u restoranima dovodi nas u zdravstvene rizike

Zbog nedovoljno razvijene svesti o alergijama i intolerancijama na hranu naše Udruženje pacijenata je samostalno i bez ičije finansijske pomoći (toliko o razumevanju) pokrenulo projekat “Hrana pod lupom” i nadamo se da ćeš nam pomoći u misiji širenja svesti o životu sa nutritivnim alergijama i intolerancijom na hranu!


Pozivamo te da se priključiš izazovu ljutih papričica i na taj način podržiš naš projekat!

Izazov je sledeći:

  • Probaj da lizneš ili zagrizeš neku od ljutih papričica na suvo.
  • Snimi video kako to radiš, podeli ga sa nama i na svom profilu i pozovi 5 prijatelja da prihvate izazov kako bismo opisali u kakvom riziku se nalaze osobe sa alergijama i intolerancijama na hranu.
  • E sad, ukoliko baš naiđeš na papričicu koja je preljuta – osetićeš kako izgleda jedan od simptoma alergija na hranu.
  • U izazovu koristi haštag: #hranapodlupom

Nadamo se da ćeš prepoznati vrednosti za koje se zalažemo i da ćeš moći da nam se pridružiš u ovom izazovu, danas za razvoj svesti o različitostima u ishrani, a sutra u novim borbama za ravnopravnije i odgovornije društvo.

Unapred se zahvaljujemo u ime sve dece i odraslih osoba sa nutritivnim alergijama i intoleranciji na hranu!

Zagrizi papričicu i prihvati izazov!

 

 

Share

You may also like...