Veliko Talija Lab nagrađivanje laboratorijskog dijagnostikovanja alergija

laboratorijska dijagnostika alergija

Veliko darivanje u saradnji sa TalijaLab laboratorijom, partnerima našeg Alergološkog savetovališta, povodom trećeg rođendana našeg udruženja i maja meseca – Meseca alergija – se nastavlja!

Nagrađujemo naše članove sa 5 inhalatornih i 5 nutritivnih panela laboratorijskog dijagnostikovanja specifičnih IgE antitela.

Potrebno je da nam ostavite sledeće podatke:

1. Kakve simptome imate?
2. Koliko dugo traju?
3. Da li bi ovo testiranje bilo kontrola ili je to prvo testiranje?
4. Da li vam je lekar preporučio testiranje ili imate potrebu na osnovu simptoma?
5. Koji panel vam je potreban?

Odgovore pošaljite na mail: info@alergijaija.com – i možete biti potencijalni dobitnik jednog od panela.

  • Uslov je da pratite naš profil i da ste član Udruženja (ukoliko već niste popunite pristupnicu OVDE).
  • Učestvuju svi članovi Udruženja i sa mailing liste.

Nagrade ćemo dodeliti prema potrebi pacijenata, a dobitnik će dobiti poruku u inbox ili na mail.

Darivanje traje do 18.06.2021.

Podelite ovaj tekst – možda pomognete nekome kao što mi pomažemo vama.

Evo nekih od odgovora koju pristigli na naše adrese:

  • Celijakija, alergija (nije ustanovljeno šta je izaziva). Više od godinu dana imam izražen svrab po telu, sad su to već rane od češanja. Dobila sam razne kreme. ali ništa nije pomoglo. Na kožnom su mi rekli da je alergija. Panel nutritivnih alergena. Bravo i hvala!
  • Mladji sin ima atopijski dermatitis. Pre neki dan je napunio dve godine. Inače, dermatolog sa sigurnošću nije mogla da potvrdi, ali upisala je i dijagnozu psorijaze, jer je imao neke velike pecate po nogicama odjednom. Nadamo se, kao i ona, da ipak nije. Čim mu se zapuši nos mora inhalacija, kad odemo kod pedijatra odmah ukljuci i Berodual, jer nekad zbog nosica baš jako kaslje. Mali je, ali voleli bismo sve da proverimo, posebno što mozda ima psorijazu, a to ostaje zauvek. Inhalatorni panel.
  • Alergijski rinitis, svrab očiju, nosa, napadi kijanja u seriji od 6-7 puta za redom.
  • Što se deteta tiče, nije radio alergo test nikada, sledećeg meseca puni 6 godina. Krajem prošle godine, nakon konzumiranja oraha i mleka dolazi do neprestenag štucanja i podrigivanja koje je trajalo dva meseca bez prestanka. Pedijatar je na UZ videla neke tragove na crevima kao posledicu alergijske reakcije. prepisana terapija aerius i probiotik, pio je to tri meseca. A navedene alergene (kao i sve orašasto voce) izbacili smo iz ishrane. Kao bebi od 4 meseca je prvi put dobio atopijski dermatitis na stomaku. Kasnije sa dve i po god dobio je i na potkolenici . Od tada koristimo samo Mustelu. Što se mene tice: Testirana sam kožnim probama na inhalatorne alergene koje su imali u ponudi u Surdulici , pokazalo je na polen trave , korova i drveca, grinje. Imam alergijsku astmu i jako česte urtikarije po licu. Mesec i po dana korišćen nixar 2*1 , plus pronizon po šemi. A na licu afloderm. Lice se ni nakon te terapije nije smirilo. Prisutno grebanje i grlu, suzenje i svrab očiju. Svrab nosa i očiju. Onda sam proslog meseca otisla na dijagnostiku kvantnom medicinom, gde mi je pored onog sto znam, potvrdjena reakcija i na perje i dlaku psa. A od nutritivnih pokazalo mi je na mleko, gluten, kikiriki i lesnik. Cim sam izbacila gluten i mleko i orasasto voce, povukla se urtikarija sa lica. ( Koj se mesec i po dana nije povukla sa gore navedenom terapijom).Prestale su glavobolje, bolovi i zglobovima i imam urednu probavu ( ranije svaki treci dan praznjenje, a sada svakodnevno).

Hvala Talija Lab na podršci u ostvarivanju ovog darivanja, pacijentima će mnogo značiti.

Takođe, podsećamo vas da je TalijaLab omogućila 15% popusta za sve članove i članove njihovih porodica za SVE laboratorijske usluge.

 

Share

You may also like...