Udruženje organizuje prvi Sajam alergija u Srbiji sa sloganom “Alergični na SVE – osim na ljubav!”

Sajam alergija

“Alergični na SVE – osim na ljubav!” – slogan je prvog sajma alergija koji se odžava u našoj zemlji povodom obeležavanja meseca alergija u maju.

Već ste navikli da od našeg udruženja možete da očekujete inovativacije u domenu društvene i stručne angažovanosti iz spektra alergija, ali nadamo se da ćemo vas ovog puta iznenaditi sa idejom koja će po nama, pored Karavana alergija koji organizujemo u toku 2022. godine, imati veliki značaj za razvoj svesti o alergijskim oboljenjima u našem drušvu.

  • Prvi Sajam alergija održaće se 21.05.2022. od 11h – 15h kod Muzeja savremene umetnosti u parku Ušće.

Da je zdravlje na prvom mestu osetili smo svi u toku pandemije korona virusa, a da je epidemija alergijskih oboljenja zapostavljenja osetili smo na sopstvenoj koži. Zato smatramo da je organizovanje prvog Sajma alergija u Srbiji veoma značajna manifestacija ne samo za postojeće pacijente i za nedijagnostikovane pacijente, već da ima značaja i za podizanje celokupne svesti društva o važnosti razumevanja alergijskih oboljenja.

Mesec koji smo izabrali za Sajam je maj mesec, za alergijska oboljenja najznačajniji mesec. U maju obeležavamo Međunarnodni mesec alergija, Međunarodni dan astme, Međunarodnu nedelju nutritivnih alergena, Međunarodni dan celijakije, ali i četvrti rođendan našeg prvog udruženja pacijenata sa alergijama na našim prostorima, našeg Nacionalnog udruženja Alergija i ja.

Cilj manifestacije je razvoj svesti o alergijskim oboljenjima, pomoć i podrška pacijentima sa alergijama. Udruženje će obezbediti besplatne preglede alergologa, pulmologa, dermatovenerologa, savete nutricioniste, kao i organizovati radionice za decu sa alergijama na hranu, astmom i atopijskim dermatitisom.

Sajam alergija

Želimo da obezbedimo pacijentima u Srbiji pravovremene i adekvatne informacije kako bi im olakšali suočavanje sa dijagnozom i ukazali na pravilno dijagnostikovanje i tretiranje bolesti, koje će im ublažiti simptome i poboljšati kvalitet života.

Želimo da olakšamo pacijentima snalaženje sa dijagnozom i novonastalim okolnostima, da ih povežemo u zajednicu u kojoj će razmenjivati svoja iskustva i u kojoj će jačati, kako u odnosu sa svojim simptomima, tako i sa samim sobom i odnosu na koji ih drugi tretiraju zbog specifičnosti i posebnosti njihovog načina života i primeni terapije.

Aktivnosti na prvom Sajmu alergija

Sajam alergija u parku Ušće kod Muzeja savremene umetnosti će obuhvatiti sledeće ključne aktivnosti:

  • Dermatološko savetovalište za pacijente sa atopijskim dermatitisom.
  • Alergološko savetovalište za pacijente sa inhalatornim i nutritivnim alergijama.
  • Pulmološko savetovalište za pacijente sa astmom.
  • Nutricionističko savetovalište za pacijente sa nutritivnim alergijama i celijakijom.
  • Radionice pravljenja poslastica i ukrašavanja kolačića bez alergena.
  • Radionice za osobe sa atopijskim dermatitisom i astmom.
  • Predstavljanje adekvatnih proizvoda i usluga za prevenciju i lečenja alergija na štandovima.

Prijatelji manifestacije: 

Gamarde, OktalPharma, Uriage, Dragis Pharma, Lilly apoteka, Global Pharma, AzetaBio, GlutenNo, Nutrifree Srbija.

Sajam alergija

 

Share

You may also like...