Prvi sajam alergija održan u Srbiji

Sajam alergijaPod sloganom “Alergični na sve – osim na ljubav”  u subotu, 21.04.2022. godine održan je prvi Sajam alergija u Srbiji, od 11 do 15 sati kod Muzeja savremene umetnosti u parku Ušće u Beogradu.

Fokus ovog događaja bio je na obezbeđivanju besplatnih pregleda specijalista iz oblasti alergologije, dermatovenerologije, pulmologije i pedijatrije. Pored druženja, pacijenti i nedijagnostifikovani pacijenti imali su priliku da dobiju savete za dalje lečenje.

Udruženje pacijenata “Alergija i ja” je sa šest lekara uspelo da organizuje preko stotinu besplatnih pregleda.

Izdvojićemo lekare koji su se odazvali pozivu udruženja za ovu humanitarnu aktivnost: profesor dr Zorica Živković, dr Gordana Petrović, dr Biljana Marenović, dr Ivana Filipović, dr Vesna Veković, dr Lidija Bojanić. 

Pored pregleda, udruženje je već tradicionalno organizovalo radionice za decu, pre svega radionicu pravljenja kolačića bez alergena, kao i drugi sadržaji za roditelje sa decom sa alergijama na hranu, astmom i atopijskim dermatitisom.

Mediji su nas više nego ikada podržali i prepoznali važnost ovog projekta.
Izbrojali smo preko 20 pojavljivanja u medijima, brojna televizijska i radijska gostovanja, televizijske priloge, tekstove o temi i izveštaje nakon samog događaja.

Najviše od svega – bili su prisutni ljubav, podrška, razumevanje – ono što je pacijentima najviše potrebno u ovim vremenima!

Mnogi naši prijatelji sa društvenih mreža i uticajni blogeri i influenseri takođe su podržali našu priču i pozvali svoje pratioce da nam se pridruže na Sajmu alergija na Ušću.

Poverenje za organizovanje prvog Sajma alergij pružili su mnogobrojni parneri: Gamarade, Abela pharm (Bebicol), Omnibiotic panda, Lilly drogerie, Dragis Pharma (Nazaleze), OktalPharma (Aderma), EuropalekParma (URIAGE), Nutrifree Srbija, Azeta Bio, Mjolk, GlutenNo.

Reportažu o prvom Sajmu alergija možete videti u sledećim medijima: Demetra, Newsmaxadria, a fotogrfije sa događaja možete videti na ovom LINKU.
Share

You may also like...