Predsednica udruženja “Alergija i ja” jedna od “100 uspešnih poslovnih žena”

1 od 100 žena preduzetnica

Sa ponosom delimo sa vama da je predsednici udruženja Alergija i ja, Snežani Šundić – Vardić ovog meseca, na svečanoj dodeli u Palati Srbija, uručeno priznanje “100 uspešnih poslovnih žena”. Izbor najuspešnijih preduzetnica je organizovan od strane Pošte Srbije, uz podršku Vlade Republike Srbije pod sloganom “Najbolje tek dolazi”. Priznanje su uručili ministarka za trgovinu, turizam i telekomunikacije, Tatjana Matić i direktor Pošte Srbije, Zoran Đorđević.

Ovom prilikom, udruženje je svrstano u najuspešnije organizacije koje vode žene, u našoj zemlji.

Majka sam dva deteta sa alergijama. U našem alergijskom stažu od 11 godina sreli smo se sa vršnjačkom diskriminacijom, nezainteresovanošću lekara i institucija, raznim alergijskim reakcijama, anafilaksom, koja može dovesti i do smrtnog ishoda. Kao roditelj, osećala sam se bespomoćno. Nakon jednog teksta koji sam napisala i reakcija na isti, shvatila sam da se neke stvari ipak mogu promeniti. Jer nas ima. Danas zajednica okupljena oko udruženja “Alergija i ja” broji preko 3000 članova, pokrenuli smo i realizovali brojne inicijative, a zajedno sa stručnjacima iz oblasti borimo se da pacijenti sa alergijama ostvare svoja prava, uz poseban fokus na naše najmlađe. Udruženje je danas član mnogih evropskih i svetskih asocijacija, a ambiciozni projekti će u narednih 5 godina značajno poboljšati status pacijenata u društvu“,  izjavila je Snežana ovim povodom i dodala:

Primam ovo priznanje u svoje ime, ali u ime jedne Tijane, jedne Ane, jedne Tanje, jedne Nine, Tamare, Emine i mnogih drugih žena iz Udruženja koje dele moje iskustvo i koje su doprinele izgradnji naše velike zajednice podjednako kao ja.

Share

You may also like...