Podržite rad našeg udruženja – mi vas darujemo poklonom zahvalnosti!

donacija

Dragi naši, vas 25.000 koji čitate tekstove na našem web sajtu, vas 14.532 koji nas pratite na Facebook stranici Nacionalno udruženje Alergija i ja, vas 3.300 na grupi Alergija i ja – atopijski dermatitis, alergije, astma, vas 7.900 na grupi Bezglutenci iz Srbije, vas 12.900 na grupi Zdrava ishrana, vas 12.600 koji nas pratite na Instagram stranici Alergija i ja, vas 285 na Viber grupi podrške, obraćamo vam se ovako prvi put, sa molbom da pročitate ovo pismo i da nam pomognete!


Kao što znate, članstvo i sve aktivnosti koje sprovodimo u našem udruženju, su besplatni. Taj princip nameravamo da zadržimo iz više razloga. U našoj zemlji troškovi lečenja i života sa alergijskim oboljenjima u velikoj meri utiču na kućni budžet i nijednoj porodici koja ima samo bar jednog člana sa alergijama, atopijskim ekcemom, astmom dodatni trošak nije neophodan. Svi znamo koliko koštaju lekovi, prevenztivna terapija, hrana bez alergena… i nikome u našem udruženju nikada nije bio interes da svoj rad naplaćujemo od pacijenata. Jednostavno, to je princip koji smo usmeno dogovorili već na prvim sastancima pri osnivanju, 2018. godine i nameravamo da isti zadržimo dokle god postojimo.

Međutim, troškovi su sve veći i veći i vođenje udruženja na način na koji mi radimo, a koji je 100% u interesu pacijenata, iziskuje mnoga finansijska ulaganja i nemoguće je neke projektne aktivnosti sprovoditi bez prisustva novčanih sredstava.

Sada je momenat kada prvu put tražimo vašu pomoć – podržite nas!

Svako može da pomogne!  – Nema male donacije – svaka donacija je značajna!


S obzirom na našu brojnost, nisu nam potrebne velike donacije!

Dovoljno je da svako donira iznos koji je neopterećujuć za lični budžet i automatski postajete donator Nacionalnog udruženja Alergija i ja i pomažete nam da nastavimo naš rad i borbu za razvoj svesti o alergijskim oboljenjima i borbi za prava pacijenata sa alergijama, astmom i atopijskim dermatitisom.


Kako nam možete pomoći?

Jednokratnim donacijama na broj žiro računa Udruženja 150000002502251423

Šta ćemo raditi sa donacijama?

 • kreiraćemo edukativne i informativne tekstove na web sajtu i društvenim mrežama, kako bismo direktno pomogli pacijentima i razvijali svest o alergijskim oboljenjima, kreiraćemo intervjue sa lekarima specijalistima i pacijentima koji žele da podele svoje pozitivno iskustvo kako bismo pružili adekvatne informacije za dijagnostiku, lečenje i terapiju, kreiraćemo webinare na našim platformama
 • nastavićemo rad Alergološkog savetovališta i omogućiti besplatne odgovore svakom pacijentu od lekara specijaliste
 • održavaćemo naš web sajt, društvene mreže i administrirati grupe podrške na Facebooku i Viberu
 • kreiraćemo publikacije, vodiče, priručnike za pacijente, za decu, za zaposlene u školima, vrtićima…
 • organizovaćemo radionice i uživo savetovališta
 • zagovaraćemo uvođenje savremenih terapija za lečenje, uvođenja lekova na pozitivnu listu
 • zagovaraćemo uvođenje ishrane u vrtiće, škole i dečija odmarališta
 • zagovaraćemo rešavanje problema ambrozije i čistog vazduha

Hvala vam na podršci i na poverenju da budemo baš vaš glas pacijenata već četvrtu godinu zvanično kao udruženje, a nezvanično osam godina na grupama podrške!


Detaljnija uputstva za donaciju:

PODACI ZA UPLATE U DINARIMA:

 • Primalac: NU Alergija i ja, Milentija Popovića 64-21, 11070 Novi Beograd
 • Svrha uplate: donacija
 • Broj dinarskog računa: 150000002502251423

PODACI ZA UPLATE U EVRIMA:

 • Primalac: NU Alergija i ja, Milentija Popovića 64-21, 11070 Novi Beograd, Serbia
 • SWIFT: ERBKRSBGXXX
 • Broj računa za uplate u eurima: IBAN RS 35150007010012767752
 • Banka: EurobankDirektna, Vuka Karadžića 10, 11000 Beograd

Molimo vas da nam na mail: info@alergijaija.com dostavite vaše podatke kako bismo vam poslali poklon zahvalnosti. Svaka donacija preko 2.000 rsd: poklon majica “Alergični na sve – osim na ljubav” kao zahvalnost za donaciju.

donacija

Share

You may also like...