Ponovo počinjemo sa radionicama uživo!

 

nega deteta sa atopijskim ekcemom

Ponovo počinjemo sa radionicama uživo! 

Najavljujemo prvu u nizu u ovoj sezoni radionicu uživo na kojoj ćemo se družiti i razmenjivati iskustva. Namenjena je roditeljima dece sa alergijama i atopijskim ekcemom, ali i samim pacijentima i održaće se već u četvrtak, 24.11.u 19h

Hajde da govorimo o atopijskom ekcemu i alergijama iz drugog ugla!

Šta ćemo raditi na radionici?

  • Definisaćemo probleme atopijskog ekcema i njegovog uticaja na život cele porodice.
  • Saznaćemo sve okidače atopijskog ekcema i alergija.
  • Upoznaćemo “drugo lice” atopijskog ekcema.
  • Naučićemo kako da pratite simptome atopijskog ekcema.
  • Informisaćemo vas o dostupnim terapijama za lečenje.
  • Utvrdićemo pravila dnevne rutine kože prema zvaničnim preporukama dermatovenerologa.
  • Pomoćićemo vam da “uspavate” ekcem i spavate noću duže.
  • Govorićemo o svemu što vas zanima u vezi atopijskog ekcema i alergija.
  • Dobićete štampani materijal koji će vam pomoći u nezi atopijskog ekcema (Vodič za atopijski ekcem + Dnevnik praćenja simptoma atopijskog ekcema)

O predavaču

Na temu Sveobuhvatni pristup nege deteta sa atopijskim ekcemom i alergijama  pričaćemo sa našom Snežanom Šundić Vardić, osnivačem i predsednicom našeg udruženja i roditeljem dva deteta sa alergijskim bolestima. Snežana je i sama pacijent sa atopijskim ekcemom.

Prvi put susrela sa atopijskim ekcemom i nutritivnim alergijama pre 20 godina. Zatim je proživljavala alergije kao roditelj oba deteta. Nije nailazila na razumevanje društva i okoline. Ni zdravstvenog sistema. Istraživala je sve načine kako bi pomogla svojoj deci da se adekvatno leče i da se ne osećaju drugačije. Sve to ju je motivisalo da osnuje udruženje pacijenata kako bi osnažila, prenela svoja iskustva, pomogla i olakšala put dijagnoze, lečenja i drugih svakodnevnih izazova roditeljima koji se suočavaju sa istim problemima. Tako je nastalo Nacionalno udruženje Alergija i ja

nega dece sa atopijskim ekcemom

Trenutno najviše truda i zalaganja sa svojim timom ulaže u zagovaranje za registrovanje adrenalinskog injektora epinefrina i drugih terapija za lečenje atopijskog ekcema i alergija, za ishranu bez alergena u vrtićima i školama, za adekvatno deklarisanje namirnica i direktnu pomoć i podršku pacijentima kroz Alergološko savetovalište.

Ona uspešno sprovodi edukacije sa pacijentima i roditeljima malih pacijenata sa atopijskim ekcemom i nutritivnim alergijama već 8 godina. Imala je priliku da govori na mnogim domaćim, internacionalnim kongresima preventivne pedijatrije. Njen najveći uspeh je prilika da govori na najvećem evropskom kongresu dermatatovenerologije EADV Madrid 2019.godine.


Sigurno okruženje

Snežana nije sama. U našem udruženju je puno aktivista i pacijenata koji prolaze kroz istu borbu. Dođite da jedni drugima olakšamo svakodnevicu sa atopijskim ekcemom, nutritivnim alergijama, alergijskim rinitisom i astmom.

Ovde ste na sigurnom.

Na našem druženju će biti i ostale članice udruženja, tako da ćete moći da razovarate o svojim problemima i razmenjujete iskustva i sa njima. Spremite pitanja i dobro raspoloženje i dođite da se družimo!


Kako da se prijavim na radionicu?

Radionica će se održati 24.11.2022. u 19h u prostorijama Nutri Studio Alterov, na Novom Beogradu. Prijave su obavezne, jer je broj mesta je ograničen, zato se prijavite što pre i rezervišete svoje mesto!

Ovde se možete prijaviti na radionicu:

PRIJAVA ZA RADIONICU “SVEOBUHVATNA NEGA DETETA SA ATOPIJSKIM EKCEMOM I ALERGIJAMA”


Da li se radionica plaća?

Mi ne naplaćujemo naše usluge, ali Vas motivišemo da pomognete radu udruženja uplatom donacije. Za nastavak rada Alergološkog savetovališta nam je potrebna vaša pomoć, te vas pozivamo za uplatu donacije, kako bi svaki pacijent i ubuduće dobio pomoć i podršku.

Podaci za donaciju:

PODACI ZA UPLATE U DINARIMA:
Primalac: NU Alergija i ja, Milentija Popovića 64-21, 11070 Novi Beograd
Broj dinarskog računa: 250 126000031576030
PODACI ZA UPLATE U EVRIMA:

Primalac: NU Alergija i ja, Milentija Popovića 64-21, 11070 Novi Beograd, Serbia

Broj računa EUR: IBAN RS35 250117000008418021

SWIFT: ERBKRSBGXXX

Banka: Eurobank AD, Vuka Karadžića 10, 11000 Beograd

Svaka donacija preko 3.000 rsd dobija poklon kao zahvalnost za donaciju.

donacija

Share

You may also like...