Alergološko savetovalište unapređeno webinarima, radionicama i otvorenim vratima za pacijente

alergološko savetovalište

Sve je veća potreba za pružanje podrške pacijentima, kako po pitanju dijagnostike i lečenja, tako i prevencije i svakodnevnih navika koje su izuzetno važne za uspešnost lečenja alergijskih bolesti. Sa druge strane povećava se broj osoba koje imaju neko alergijsko oboljenje, atopijski dermatitis, alergijski rinitis, nutritivne alergije ili alergijsku astmu. Otvaranje Alergološkog savetovališta proisteklo je upravo iz tih potreba i potreba pacijenata da na multidisciplinarni pristup lekara iz više oblasti koje povezuje atopija, kao nasledna predispozicija organizma za razvoj alergijskih bolesti, upozna i sagleda simptome svoje bolesti i nauči kako da prilagodi svoj životne navike kako bi se kontakt sa alergenom smanjio, a simptomi ublažili.

Alergijska oboljenja spadaju u najčešće bolesti savremenog doba. Brojna istraživanja pokazala su da oko 25% ukupne svetske populacije boluje od neke alergijske bolesti. Tokom poslednjih nekoliko decenija došlo je do trostrukog porasta pojava alergija, a veruje se i u tendenciju daljeg rasta u svim starosnim kategorijama, pogotovu u dečijoj populaciji. Iako nam je danas dostupno mnogo više lekova, suplemenata i dijagnostike, broj obolelih se svake godine povećava za 5 do 10%. Način života i klimatske promene dovele su do naglog porasta broja obolelih, posebno u razvijenim zemljama.

Zbog velike ekspanzije ovog oboljenja smatra se, prema predviđanjima stručnjaka, da će polovina evropske populacije do 2025. godine imati neki oblik alergije. Procenjuje se da će do 2050. godine svako drugo dete imati alergijsko oboljenje. Zbog svih podataka i predviđanja, alergiju nazivaju epidemijom 21. veka.

dugogodišnjem iskustvu sa Alergološkim savetovalištem, zajedno sa našim saradnicima – lekarima iz oblasti alergologije, dermatologije, pedijatrije, dijetologije, gastroenterologije i pulmologije, shvatili smo da je Alergološko savetovalište neophodan servis za pacijente sa alergijama i da pružajući podršku pacijentima na taj način doprinosi kompletnoj podršci pacijentima.

Alergološko savetovalište

Alergološko savetovalište funkcioniše preko on-line platforme, specijalizovanih grupa podrške, webinara zatvorenog tipa, otvorenih vrata i radionica. Dovoljno je da budete član Udruženja i možete postaviti pitanje.

Kako možete dobiti savet putem našeg Alergološkog savetovališta?

  1. Ukoliko odgovor uključuje objašnjenje lekara i ukoliko šaljete medicinsku dokumentaciju i slike, pitanje možete postaviti putem platforme Alergološkog savetovališta.
  2. Jednom mesečno imamo uživo konsultacije na aktuelnu temu – putem webinara preko Microsoft Teams platforme ili uživo druženja na Otvorenim vratima. Informacijie o vremenu održavanja možete dobiti putem jednomesečnog newslettera (koji dobijaju registrovani članovi udruženja) ili putem društvenih mreža.
  3. Ukoliko vam je potreban kratak odgovor, usmerenje o dijagnostici, prvom pregledu ili hitan odgovor, svakodnevno smo dostupni na svim profilima na društvenim mrežama (Instagram, Facebook, Facebook grupa: Alergija i ja, Viber grupa: Alergija i ja – grupa podrške) i putem maila: info@alergijaija.com, preko kojih nam se možete obratiti 24h.

Važno je naglasiti i to da su svi podaci potpuno zaštićeni, poverljivi i bezbedni.  


Podržite rad našeg Alergološkog savetovališta

Takodje, pozivamo sve koji su u mogućnosti da pomognu rad i unapređenje Alergološkog savetovališta donacijom po mogućnosti.


PODACI ZA UPLATE U DINARIMA:

Primalac: NU Alergija i ja, Milentija Popovića 64-21, 11070 Novi Beograd

Broj dinarskog računa: 250 126000031576030


PODACI ZA UPLATE U EVRIMA:

Primalac: NU Alergija i ja, Milentija Popovića 64-21, 11070 Novi Beograd, Serbia

Broj računa EUR: IBAN RS35 250117000008418021

SWIFT: ERBKRSBGXXX

Banka: Eurobank AD, Vuka Karadžića 10, 11000 Beograd

 

Svaka donacija nam znači da ostvarimo cilj – da svaki pacijent sa atopijskim dermatitisom, alergijama i astmom dobije adekvatnu podršku i pomoć.


alergolosko savetovaliste

 

 

Share

You may also like...