Pizza bez glutena

pica bez glutenaNapraviti pizzu bez glutena isto može biti komplikovano kao i praviti običnu gluten pizzu. Dešava se da je testo previše debelo ili previše tvrdo, naročito kada se radi sa bezglutenskim brašnom, koje zahteva preciznost u pridržavanju recepta, ali i poseban način pripreme i rukovanja.

Međutim, nisu sva bezglutenska brašna pogodna za sve recepte. Postoje više vrsta brašna bez glutena i od njihovog poznavanja zavisi da li će određeni bezglutenski recept uspeti.

Pizza bez glutena

Probajte provereno dobar recept za pizzu bez glutena koji je uz to veoma brz i jednostavan, da ćete iz nedelje u nedelju uživati u osmišljavanju novih ukusa. Margheritta, funghi, vegetariana, capriccioza … neka vaša čula odaberu, bitno je da je samo testo kao italijansko.

Sastojci:

3oo gr brasna

pola praška za pecivo

pola suvog kvasca

200 ml mlake vode

100 ml mleka

malo ulja

kašičica soli

kašičica šećera

Priprema: 

Laganim pokretima umesiti testo. Pustiti par minuta da se testo odmori dok se rerna ne zagreje. Razviti testo na istu debljinu i ostaviti samo ivice podebljane. Veoma je važno da rerna bude ugrejana do maksimuma, jer se onda pizza kraće peče i ukusnija je. Stavite pelat, šunku, mozzarellu, origano, masline ili namirnice po želji.

Pizza kao prava, a bez glutena

Svakako pizza testo bez glutena zahteva poseban način obrade, pa se često dešava da pizza u kućnoj varijanti nema sličnosti sa pravom pizzom. Za pravu pizzu je ipak potrebno dosta vežbanja. Ukus prave italijanske pizze, koja je u potpunosti zadržala sve ukuse možete probati u GlutenNo pizzeriji, prvoj kuhinji bez glutena u Beogradu.

Ljubitelji dobre pizze kažu da nisu osetili razliku u odnosu na glutensku varijantu. U svojoj ponudi imaju nekoliko vrsta pizza bez glutena margherittu, vegetarianu, funghi, kulen, capricciozu, prosciutto i vezuvio, ali i ostale italijanske specijalitete, paste i njoke bez glutena. Posetite ih na Novom Beogradu, u naselju Belville, u zgradi Ljubičica i probajte fantastična gluten free testa (i slatkiše). Jedina razlika u odnosu na glutensku pizzu je da posle gluten free obroka ne osećate nadutost i kamen u stomaku.

 

Share

You may also like...