Da li navlake protiv grinja i alergena za dušeke, prekrivače i jastuke stvarno pomažu?

navlake protiv grinja

Medicinske navlake protiv grinja za dušeke, jastuke i prekrivače predstavljaju ključnu zaštitu za odbranu od grinja za sve osobe koje imaju alergiju na grinje i druge alergene.

Kome su namenjene antialergijske navlake?

Antialergijske navlake ALLERGIKA® Sensitive namenjene su osobama sa alergijom na grinje, njihovim i drugim inhalacionim alergenima, astmom i atopijskim dermatitisom. One štite dušeke, jastuke i prekrivače, glavne sakupljača alergena, od  grinja, njihovog izmeta, prašine i drugih alergena.

Antialergijske navlake ALLERGIKA® sensitive su inovativne, specijalne, medicinski efikasne navlake, koje ispunjavanju sve zahteve provere kvaliteta na redovnim proverama koje vrše različiti nezavisni instituti u Nemačkoj.

navlake protiv grinja

Zbog čega su navlake najbolji način za odbranu od grinja i alergena?

Izrađene su tako da grinje i alergeni ne mogu probiti tkaninu

Antialergijske navlake za dušeke, prekrivače i jastuke izrađene su od visokokvalitetnih poliestarskih mikrovlakana. Odlikuje ih vrhunski način obrade, kvalitetni šavovi i rajsflešlusi, sa posebnom sposobnošću zadržavanja alergena izvan materijala.

Sprejevi protiv grinja namenjeni su za površinsko uklanjanje grinja i mogu biti odličan način da se izborite sa grinjem na tepisima i tapaciranom nameštaju.

Za pravu zaštitu od alergena, pored kvalitetnog materijala kojim je izrađena navlaka Allergika Sensitive, potreban je i  vrhunski način obrade samog materijala. Antialergijska navlaka je nepropusna za grinje i druge alergene zahvaljujući i specijalnim šavovima i rajsflešlusu koji osigurava potpunu zaštitu. Navlake sadrže: dodatni zaštitni sloj od specijalnog materijala i to ispod svakog zatvarača, dvostruki zatvarač za lakše nameštanje, kao i duple šavove.

Pružaju dodatni komfor tokom spavanja

U toku noći za vreme spavanja naš metabolizam izgubi do litar tečnosti. Antialergijske navlake propuštaju vlagu i vazduh i na taj način obezbeđuju visoku udobnost i optimalnu zaštitu tokom sna, čak i nakon dugotrajne upotrebe. Zbog visoke propusnosti za vlagu i vazduh primerne su i za bebe i decu i za sve osobe sa atopijom.

Najbolja izdrživost – dugotrajna upotreba

Allergika sertifikat

Antialergijske navlake ALLERGIKA® sensitive odlikuje izuzetna izdrživost. Proizvođač daje čak 12 godina garancije ukoliko se koristi u skladu sa uputstvima.

Imaju sve adekvatne sertifikate kvaliteta

Navlake ALLERGIKA® Sensitive ispunjavaju zahteve sa najvišim ocenama od najvažnijih instituta za proveravanje kvaliteta. Odlikuje ih odlična barijerna efikasnost protiv alergenih mikrodelića, uz vrhunsku udobnost spavanja, bez obzira na opterećenje.

Allergika sertifikati

TÜV-certifikat

Za celu antialergijsku navlaku postoji pečat kvaliteta »Primerno za alergičare«  

Testirana je cela antialergijska navlaka: šavovi, zatvarač i neprepusnost materijala na mikrodeliće. TÜV certifikat je podeljen za materijal, izradu i izdrživost. Antialergijska navlaka štiti ceo dušek, a zaštitni sloj ispod zatvarača osigurava dodatnu prekrivnost i nepropusnost za grinje i njihove alergene.

Istraživački Institut Hohenstein

Bez štetnih stvari – ÖKO TEX STANDARD 100

Material od kojih su izrađene navlake u skladu je sa Öko-Tex Standard 100.  Öko-Tex Standard 100 ekološka je oznaka za tekstilne proizvode. Taj znak potvrđuje da je tekstilni proizvod bez štetnih stvari, da je pogodan i za bebe.

Institut za higijenu Gelsenkirchen

Allergika sertifikat

Dokazana zaštita pred alergenima
Tkanina je testirana na Institutu za higijenu: dokazano efikasno štiti čak od najmanjih mikrodelića (test materijala).


Kako se koriste i održavaju?

Način održavanja

Antialergijske navlake ALLERGIKA® Sensitive su veoma jednostavne za održavanje. Preporučuje se pranje jednom do dva puta godišnje u mašini za veš na 60 °C. Mogu se sušiti u mašini za sušenje na umerenoj temperaturi.

Važno:  U toku pranja odstranite oštre predmete iz mašine i isključite upotrebu jačih hemijskih sredstava (za beljenje ili bojenje), kako se ne bi ugrozila propusnost materijala.

Način upotrebe

Pre stavljanja specijalnih navlaka protiv grinja i alergena skinite običnu posteljinu i usisajte površinu jastuka, pokrivača i dušeka klasičnim usisivačem. Zatim namestite antialergijske navlake kao što nameštate svaku posteljinu.

Važno: Namestite ravnomerno unutrašnju prekrivnu tkaninu i zatvorite rajsflešlus. Nakon toga namestite običnu svežu posteljinu.


Jedini problem je što medicinske navlake protiv grinje još uvek nemamo zvanično u Srbiji.

Share

You may also like...