Tacin hleb bez glutena i bez kvasca

hleb bez glutena i bez kvascaPored mnogih kuvarica i food blogerki Tamara Tasev, jedna od pokretača i aktivnih učestnika Nacionalnog udruženja za pomoć i podršku osobama sa alergijama, celijakijom i ostalim autoimunim bolestima sa ograničenjima u ishrani, dugo nije pokazivala svoja kulinarska umeća, a onda je stidljivo predložila svoj recept za hleb bez glutena i bez kvasca za humanitarnu Radionicu bezglutenskog kuvanja, čiji je njen sastavni deo, i ukusom i brzinom pravljenja oduševila sve prisutne. Recept se širio društvenim mrežama i redakcija portala je rešila da ga samostalno objavi u tekstu kako bi se čitaoci lakše snalazili.

Ovaj recept za hleb bez glutena je idealan za domaćice koje ne vole mnogo vremena da provode u kuhinji i ne snalaze se u bezglutenskoj pripremi testa. Zbog svoje brze i jednostavne pripreme pogodan je za pripremu na putovanjima ili u trenucima kada vam je hitan hleb za obrok.

Hleb bez glutena i bez kvasca

Sastojci:

400 gr bezglutenskog brašna

1 prašak za pecivo

1/2 kašicice soli

3 kašike maslinovog ulja

400gr kiselog mleka ili kisele vode

Priprema:

Zamesiti rukom, oblikovati i premazati maslinovim uljem i utisnuti maslinke. Peći na 180 stepeni oko 30 minuta. Umotati gotov hleb u vlažnu krpu.

radionica bezglutenskog kuvanja


Recept je originalno objavljen u tekstu Recepti sa nove radionice bezglutenskog kuvanja. Hvala Tamari što je ovaj recept podelila sa nama.

 

Share

You may also like...