Program Međunarodnog dana atopijskog ekcema

Međunarodni dan atopijskog ekcema

Nacionalno udruženje za pomoć i podršku osobama sa alergijama, celijakijom i ostalim autoimunim bolestima sa ograničenjima u ishrani – Alergija i ja, 14. septembra će prvi put u Srbiji, uz podršku Global Skin i European Federation of Allergy and Airways Diseases, međunarodnih organizacija, obeležiti Međunarodni dan atopijskog ekcema, u cilju razvijanja svesti i razumevanja ove atopijske bolesti i njenom uticaju na živote obolelih.

Pogledaj i ispod površine!

Ono što se okom ne vidi ne znači da ne postoji.

14.09.2019., u periodu od 11 h – 15h, Udruženje Alergija i ja organizuje besplatne preglede kože, savetima dermatologa i radionice za decu.

Obeležavanjem Međunarodnog dana atopijskog ekcema Nacionano udruženje Alergija i ja želi da podstakne razvijanje svesti o kožnim problemima povezanih sa alergijskim oboljenjima, koji su u ekspanziji, na svakodnevne probleme sa kojima se oboleli susreću. pre svega radi efikasnije dijagnostike, upućivanjem na adekvatna lečenja i poboljšanja života obolelih. Razvijanjem svesti o atopijskom ekcemu i adekvatnim lečenjem smanjuje se dalje napredovanje bolesti i razvijanje drugih atopijskih oboljenja.

Tokom celog događaja Udruženje će sa svojim partnerima organizovati besplatne radionice za decu i besplatne preglede dermatologa.

Redosled radionica atopije za decu: 

 

11.30h – 12h
Lipicar Mala škola atopije

12.30h – 13h
Kontroliši atopiju – Exomega Control

13h – 13.45h
Eucerin Kviz atopije

13.45h – 14.15h
Bioderma “Igra & atopija”

14.30h – 14.45h
Uriage: Kako smanjiti simptome atopijskog ekcema?

Prijave za besplatne preglede dermatologa možete poslati na: info@alergijaija.com.

Atopijski dermatitis je zahtevna bolest i pogađa pacijente na mnogo teži način nego što se misli. Intenzivan i uporan svrab atopijskog ekcema je jedan od najtežih simptoma koji vodi ka stresu, skraćenom periodu sna, razdražljivosti, stigmi i dugotrajnom bolu. Ova bolest gotovo uvek umanjuje kvalitet života, utiče na mentalno zdravlje i vodi ka razvoju drugih bolesti, infekcija i atopijskih oboljenja, kroz takozvani alergijski marš.

Osobe koje žive sa atopijskim ekcemom svakodnevno se suočavaju sa uticajem koji bolest ima na njihove živote, a koji je mnogo dublji od onoga što se dešava na njihovoj koži.

Međunarodni dan atopijskog ekcema

Share

You may also like...