Projekat: Koža

#ProjectTheSkin

“Godinama sam se stidela svojih ruku koje su bile prekrivene krvavom, suvom kožom. Čak i kad je bilo vruće vreme, sakrivala sam ruke ispod odeće sa dugim rukavima.” Ovako počinje svoju priču Alexandra Yackovchuck, devojka iz Rusije, koja od rođenja vodi borbu sa atopijskim dermatitisom.

Suočena sa atopijskim ekcemom tokom celog života, Aleksandra je pokrenula internacionalni projekat #ProjectTheSkin, u cilju da pomogne devojkama, koje se poput nje, koje se stide svojih “nesavršenosti”. U želji da im pomogne da zavole svoju kožu i da veruju u njenu lepotu Aleksandra kreira predivne fotografije, koje pokazuju svu lepotu ovih devajaka, bez obzira na njihove nesavršenosti. Ovim projektom Aleksandra želi da pomogne devojakama koje su zbog problema sa kožom izgubile samopouzdanje, ali pre svega, da razvija svest o ovim problemima.

Za intervju koji je uradila za magazin Lepota i Zdravlje, a nakon dogovora sa našim Udruženjem Alergija i ja i buduće saradnje koji će dovesti #ProjectTheSkin i u Srbiju, prenosimo deo teksta, u cilju promocije ovog divnog projekta.

#ProjectTheSkin

Šta je bio tvoj inicijalni cilj i šta si do sada postigla ovim projektom?

Ideja projekta je objedinjenje devojaka sa različitim problemima na koži  – od dermatitisa do opekotina i ožiljaka. Pored toga, želimo da pokažemo ono što godinama krijemo ispod  odeće. U našem svakodnevnom svetu koji nam nameće, Instagram čini da su svi savršeni. Ja sam jedina koja to nije. Želim da dokažem da iako svi nismo savršeni, podjednako smo lepi i jedinstveni.

Kako je kampanja prošla u Rusiji? Da li je bila uspešna?

Projekat se uspešno sprovodi u Rusiji. Danas imam više od 200 devojaka iz različitih gradova koje žele da učestvuju u projektu i dele svoje priče. Projekat je podržan od strane različitih publikacija; danas je više od 10 različitih časopisa pisalo o projektu. (poslednji, na primer, Glamur Rusija.

#ProjectTheSkin

Ovo sve pomaže novim devojkama sa sličnim problemima i iskustvima da nauče o projektu i veruju da nisu same. I tako projekat pomaže i na psihološkom nivou. Moj san je da projekat učinim internacionalnim. Sada zaista želim da nađem devojke koje će učestvovati u mom projektu na Balkanu kako bih pokazala lepotu srpskih devojaka i pomogla im da vole svoje jedinstvenosti.

#ProjectTheSkin

Volela bih samo da pomenete sponzore koji su pomogli ovom projektu:

Donji veš Merci Lingeri: https://instagram.com/merci_lingerie

Fotografi : Korneeva Alina, Misenko Sergey, Khavanova Kate, Vorotyntseva Irina


Ukoliko ste zainteresovane da učestvujete u ovom projektu, molimo vas da kontaktirate Aleksandru preko Instagrama ili nam pišite na: info@alergijaija.com.

Share

You may also like...