Saopštenje NU Alergija i ja u vezi COVID – 19 situacije

logo Alergija i ja

Dragi naši članovi i čitaoci,

Od kako naše Nacionalno udruženje postoji (dve godine zvanično, ali skoro četiri nezvanično), trudimo se da budemo potpora svim ljudima koji se susreću sa svim vrstama alergija, celijakijom, astmom. Nekada to bude putem edukacija,
radionica, veselog i razdraganog druženja, a nekada bude na daljinu, putem maila, poruka i telefona. Svaka naša akcija uvek bude propraćena adekvatnim sadržajem na našem web sajtu i na našim profilima, tekstovima eminentnih stručnjaka u datoj oblasti.

Ove godine smo planirali i pokrenuli puno projekata, kako bismo došli u kontakt sa što većim brojem naših dragih članova, ali i ljudima koji još uvek nisu upoznati sa našom organizacijom i aktivnostima, kako bismo se upoznali, razmenili iskustva i edukovali veći broj ljudi radi boljeg razumevanja ovih bolesti. Tako je zaživelo i naše Savetovalište “Sa Alergijom na Ti koje smo osnovali na Institutu za majku i dete, planirali smo Karavan atopije, koji bi putovao i obilazio naše članove u raznim gradovima Srbije, započeli smo saradnju sa mnogim lekarima, sa mnogim
institucijama i planirali smo veeeeliki događaj, u maju, kojim bismo obeležili dane alergija, celijakije, astme.

Sve to naše želje i planovi za 2020. i oni su su još uvek tu, jer naš entuzijazam i volonterizam su naša glavna odlika… samo ih malo odlažemo.

U nedelju, 15.marta 2020. proglašeno je vanredno stanje zbog Corona virusa. Objavljivali smo određene preporuke u slučaju epidemije, o merama zaštite, pisali smo i o tome kojim službama se možete javiti ako imate nekih nedoumica. Pisali smo o astmi i COVID 19 virusu, o razlici između alergija, virusa i specifično, korona virusa, i danas na sajtu objavljujemo tekst o ekcemu i korona virusu.

Sada vam se obraćamo direktno, mi aktivisti i članovi NU Alergija i ja! Obraćamo vam se kako biste znali da smo tu za Vas!

Cela ova situacija je novina za sve, ali želimo da znate da nam se u svakom trenutku možete obratiti putem maila (nualergijaija@gmail.com) i poruka na društvenim mrežama, a mi ćemo se potruditi da u što kraćem vremenskom inetrvalu odgovorimo. Možete nam se obratiti za savete, za nedoumice u vezi alergija, astme, ekcema i celijakije, u vezi eventualne nestašice namirnica, u vezi recepata bez alergena, u vezi nege kože i prevencije ili hitnih situacja… u vezi bilo kog problema koji ima veze sa oblastima kojima se naše udruženje bavi, a mi ćemo se truditi svima da pomognemo.

Takođe, ovim putem pozivamo sve one koji bi nam se pridružili u volontiranju! Pošaljite nam vaše ime i prezime, godine, mesto prebivališta, broj telefona na mail: info@alergijaija.com ili putem linka: POSTANI VOLONTER NU ALERGIJA I JA

Čuvajte se i budite zdravi!
Jačajte imunitet!
Ostanite kod kuće!

Vaše Udruženje Alergija i ja

Share

You may also like...