Unapređujemo naše Savetovalište za alergije – otvoreni poziv partnerima

SAVETOVALIŠTE ZA ALERGIJE

Alergija i ja Savetovalište za alergije (osnovano 2018. godine u saradnji sa stručnjacima iz oblasti alergologije i dermatologije) odgovorilo je na preko 300 nedoumica pacijenata i za vreme pandemije korona virusa kada je sve stalo.

COVID19 je ukazao na važnost on – line Savetovališta za alergije, koje je dobilo potpuno novu dimenziju radeći punim kapacitetom: uspelo je da da doprinos preventivi, dijagnostici, lečenju i psihološkoj podršci kada pacijenti nisu imali kome da se obrate za neophodnu pomoć u rešavanju problema vezanih za alergije, atopijski dermatitis i astmu.

I pored ogromnog zalaganja lekara jedan broj pitanja, onih koja nisu bila hitna, još uvek čeka odgovor zbog prevelike angažovanosti lekara sa kojima sarađujemo.

U vreme kada nemamo dovoljan broj stručnjaka, termina za zakazivanje, novca za privatne preglede, vremena za čekanje da dobijemo dijagnozu, online Savetovalište je za mnoge pacijente jedini način da se preporuka za terapiju dobije.

U dvogodišnjem radu sa pacijentima Savetovališta za alergije i lekara saradnika, a posebno sada u vreme potpune onemogućenosti kontakta sa lekarima, shvatili smo da je neophodnost postojanja i rada istog bez presedana, da se kapaciteti moraju povećati, a platforme unaprediti, kako bi na što jednostavniji i brži način odgovorili potrebama naših pacijenata, kojih je, na žalost, sve više.

Ovim pozivamo partnere i sve zainteresovane kompanije da nam se pridruže i pomognu unapređenju ovog jedinstvenog Savetovališta za alergije. Obzirom na to da naš sajt mesečno ima preko 50.000 poseta, a naše društvene mreže preko 30.000, osmislili smo koncept saradnje koja će odgovarati svim stranama.

Svi zainteresovani se mogu javiti na: info@alergijaija.com ili na 065 3866 001.


Više o Alergija i ja Savetovaištu za alergije:

Savetovalište za alergije je 2018. godine organizovalo Nacionalno udruženje Alergija i ja u saradnji sa lekarima iz oblasti alergija.

U početku je Savetovalište funkcionisalo preko on-line platformi, da bi se, nakon potpisivanja Memoranduma o saradnji sa Institutom za zdravstvenu zaštitu majke i deteta “Dr Vukan Čupić” na Novom Beogradu, počelo organizovati u prostorijama Klinike. Marta 2020.godine, usled pandemije korona virusa COVID19, Savetovalište nastavlja da funkcioniše preko internet platformi Udruženja u punom kapacitetu i za samo mesec dana odgovorilo je na preko 300 pitanja pacijenata.

Pacijenti sa atopijskim dermatitisom, astmom, alergijskim rinitisom i alergijama na hranu imaju nedovoljno pomoći i podrške, suočavajući se sa promenama simptoma, nepoznavanjem alergija i nedostatkom stručne, lekarske pomoći u dijagnostikovanju, primeni terapije, kao i snalaženja u svakodnevnim situacijama.

Naš tim lekara – saradnika čine: dr Gordana Petrović, pedijatar, imunolog/alergolog, dr Milan Rodić, pulmolog, dr Danica Milobratović, dermatovenerolog, dr Biljana Alimpić, pedijatar/dijetolog, dr Ivana Kitić, gastroenterolog, kao i stručni saradnici: Emilija Tasković, psihoterapeut, Anita Alterov, nutricionista.


Alergije nisu kijavica da ih lečimo maramicama! Pacijenti sa alergijama i celijakijom zaslužuju pravo na negu, brigu i lečenje.

Share

You may also like...