Moje alergije – prva knjiga za decu sa alergijama

Moje alergije

Prva knjiga za decu sa alergijama, ekcemom, alergijama na hranu, celijakijom i drugim ograničenjima u ishrani prvi put na našem jeziku. Napisana po iskustvu roditelja, a po potrebi deteta sa alergijama na hranu i atopijskim dermatitisom ova jedinstvena knjiga je prava pomoć deci sa alergijama, njihovim roditeljima i vaspitačima.

O knjizi

Knjiga prati avanture sa alergijama malog Makisma, priču o upoznavanju sa alergijama i iskustvom koje alergije na hranu i promene na koži donose.

Pripovedač je dečak Maksim, koji nas vodi kroz razne životne dečije situacije, ukazujući na to kako odrastati sa alergijama. Dečak nas vodi kroz sve situacije koje dete sa atopijskim oboljenjima prolazi na putu odrastanja sa alergijskim bolestima: dijagnostike, terapije i mnogih životnih sitauacija. Maksim se pretvara u “malog detektiva za hranu”, uči sam da namaže svoju kožu, hrabar je kada ide kod lekara  i prolazi kroz svakodnevne situacije, od parka, vrtića do proslave rođendana i odlično se u tim situacijama snalazi.

Moje alergije

Obzirom da su roditelji uvek na prvoj liniji fronta kada je objašnjavanje raznih situacija sa alergijama u pitanju, ova knjiga je pomoć ne samo deci, već velika podrška roditeljima da detetu objasni stanja, okolnosti i emocije na putu sazrevanja sa alergijama.

Knjiga na zabavan, ali edukativan način približava deci razumevanje alergija i pomaže im da usvoje saznanja i razviju pozitivan odnos prema različitostima, a roditeljima olakšava približavanje bezbednosnih postupaka deci i eventualnih posledica koje alergije mogu da izazovu.

O autoru

Snežana Šundić – Vardić, autorka koncepta Alergija i ja i predsednica Nacionanog udruženja Alergija i ja je komunikolog i majka dva deteta sa atopijskim bolestima. Već dvanaest godina ona sa svojim dečacima živi život sa multiple alergijama, astmom i inhalacijama, ekcemom i svrabom, testiranjem na alergene, alergijama na hranu, detektivnskom nabavkom namirnica, prilagođavanjem namirnica malom alergičaru i isprobavanjem recepata bez alergena. Kroz svakodnevnu borbu sa alergijama, autorka je otišla korak dalje i rešila da kroz razvoj svesti o alergijskim bolestima pruži direktnu pomoć i podršku pacijentima koji se suočavaju sa alergijama.

Snežana Šundić Vardić

O ilustracijama

Ilustracije u slikovnici “Moje alergije”  koje je osmislio, kreirao i realizovao Nenad Taskov, pravi su dokaz dobre saradnje između autora dela i ilustratora, koji je imao veliku odgovornost da na jednostavan način osmisli ilustracije koje će ostaviti dovoljno jak utisak na decu, kako bi u potpunosti shvatila poruku knjige saživeći se sa iskustvom dečaka Maksima. Ilustracije prate edukativan karakter sadržaja i u zabavnom stilu dočaravaju scene svake pojedinačne priče. Ako govorimo o onome šta je deci prihvatljivo, svaka ilustracija je prošla proveru nekolicine dece pre nego što je postala sastavni deo knjige.


Utisci o knjizi “Moje alergije”

 

“Knjiga “Moje alergije” su primer laganog saopštavanja veoma važnih činjenica u očuvanju zdravlja posebno kod dece koja imaju sklonost ka alergijskim reakcijama. “

Dr Gordana Petrović, imunolog i alergolog

 

Autorka je napravila odličan izbor uokvirivši u formu knjige – slikovnice kako bi priču o odrastanju sa alergijama, približila najmlađoj populaciji, ali i njihovim roditeljima. Kroz ovu knjigu, uz pomoć našeg glavnog junaka, ali i njegovih roditelja, brata, drugara, lekara, učimo o hrabrosti, saosećanju, humanosti, požrtvovanosti, ljudskosti. “

Tamara Tasev, defektolog

 

“Odličan način da vaše dete naučite i usadite mu neka od osnovnih pravila za život sa alergijama, a da se pritom i dete i vi zabavite i kvalitetno provedete vreme zajedno!”

Nina Janic Brusnjai, mama dva dečaka sa alergijama na hranu

 

“Hvala mami Snežani na snazi i hrabrosti da svoje iskustvo pretoči u nesto ovako lepo i korisno i za roditelje, i jos važnije, za decu. Sa alergijama ili bez, svako dete treba da zna šta jede i koje namirnice postoje, kao i to da razlicita ishrana nije prepreka za lepo druženje.”

Tijana Stupljanin, mama devojčice sa atopijskim dermatitisom i alergijama na hranu

 

Čitali smo je danas i mnogo smo naučili. Iskrena preporuka i hvala vam od srca!”

San Bina, roditelj deteta sa celijakijom

 

“Preporučujem svim roditeljima da pročitaju knjigu “Moje alergije” i u svojoj biblioteci koriste uporedo sa vaspitavanjem dece obrazujući ih da budu čuvari svog bezbrižnog detinjstva i zdravlja.”

Dr Gordana Petrović, imunolog i alergolog


Kako naručiti knjigu?

Knjigu možete poručiti na Instagram profilu @moje_alergije.

20% prihoda od knjige ide za razvoj Udruženja Alergija i ja

Moje alergije

Ovu jedinstvenu knjigu na našem tržištu, prvu knjigu za decu sa alergijama, atopijskim dermatitisom, celijakijom i drugim ograničenjima u ishrani možete poručite OVDE.

Share

You may also like...