Pridruži se i ti – obuci majicu koja nosi poruku i pomozi nam da se naš zajednički glas pacijenata jače čuje!

Pogledaj ispod kože

Pozivamo vas da nam se pridružite da zajedno širimo poruku kako bi se naš glas jače čuo!

 “Pogledaj i ispod kože. Ono što se okom ne vidi – ne znači da ne postoji.”

Ovaj slogan se prosto uvlači pod kožu i zbog toga je odbor Udruženja rešio da  slogan postane i zvanični slogan našeg Udruženja Alergija i ja, a zbog velikog broja zainteresovanih i članova koji žele da pomognu, rešili smo da majica bude zahvalnica za vaše donacije.

Poruke koje želimo da prenesemo:

Atopisjki ekcem nije samo bolest kože. Često vodi ka anksioznosti, depresiji i ka razvijanju drugih hroničnih oboljenja.

Atopijski ekcem je veoma teško oboljenje za pacijente i njihovu porodicu i ozbiljno utiče na svakodnevni život obolelog, ali i njegove porodice.

Atopijski ekcem je alergijsko oboljenje kože koje utiče i na druga zdravstvena pitanja, na infekcije, mentalno zdravlje i vodi ka razvoju drugih oboljenja – alergijama, alergijskom rinitisu, astmi.

Deca sa atopijskim sekcemom spavaju 2 sata kraće, a njihovi roditelji čak 3 sata kraće. Nedostatak sna utiče na razvoj depresije, anksioznosti, razdražljivosti, smanjenju koncentracije i dnevne produktivnosti.

20% dece ima atopijski ekcem. Atopijski ekcem uporavlja svakodnevnim životom i utiče na njegov kvaitet u velikoj meri. Imati dete sa atopijskim ekcemom je teško i za roditelje, jer se osećaju bespomoćno posmatrajući patnju svoje dece.

Intenzivan i uporan svrab atopijskog ekcema je jedan od najtežih simptoma koji vodi ka stresu, skraćenom periodu sna, razdražljivosti, stigmi i dugotrajnom bolu.


Majicu možete naručiti nakon prijavljene ili potvrđene donacije na broj računa Udruženja: 250123000031576030 i slanjem vaših podataka na info@alergijaija.com.

Minimalni iznos donacije za poklon majicu je 1299 dinara.  

Share

You may also like...