Inovacija za neutralisanje alergena – 15% popusta za članove Udruženja Alergija i ja

Allergoff

U saradnji sa brendom Allergoff – neutralizatorima kućnih alergena, Nacionalno udruženje Alergija i ja – omogućilo je popust od 15% na sve Allergoff proizvode.


Kućna prašina je nosilac skoro svih alergena koji se nalaze u vašem domu. Pored najvećeg kućnog alergena, koji ostavlja najčešće i najintenzivnije posledice po zdravlje – grinja, kućna prašina je izvor mikroorganizama, dlake kućnih ljubimaca, gljivičnih spora, odnosno buđi u vazduhu, svih tipova polena. Od sada je i na našem tržištu prisutan proizvod koji neutrališe alergene.

Kako deluje Allergoff?

Allergoff, neutralizator alergena, ima dvostruki  mehanizam delovanja.

 1. Neutrališe glavne alergene u prašini: Der p1, Der F1.
 2. Koncentriše i lepi alergene zajedno i time onemogućava njihovo disanje.

Važna informacija: Allergoff proizvodi imaju produženo dejstvo – čak 6 meseci!

Allergoff u svojoj ponudi ima neutralizirajući sprej koji neutrališe alergene na tekstilnim površinama, kao i dodatak prašku za veš koji neutrališe alergene prilikom pranja u veš mašini.

Na koji način Allergoff deluje na prevenciju alergija?

Alergija na kućnu prašinu je uzrok alergijskih simptoma tokom cele godine. Prevencija je prvi i osnovni korak u borbi protiv alergija. Allergoff ima 3 nivoa prevencije alergijskih bolesti. To su:
 • Štiti potencijalne pacijente od naslednih atopijskih alergija (pre prvih simptoma alergija) i usporava pojavu prvih simptoma kod osoba koji su skloni alergijama.
 • Nakon pojave prvih simptoma pomaže u sanaciji prvih simptoma, sprečava razvoj alergijskog marša i pogoršanja simptoma.
 • Ublažava simptome alergija koji se javljaju kod dece i kod odrasih, kod dijagnostikovanih atopijskih bolesti (atopijski ekcem, alergijski rinitis, alergijski konjuktivitis, astma) i umanjuje troškove antialergijskih lekova. Takođe, suzbijanjem alergena podiže se nivo opšteg zdravlja.

Na kojim mestima se upotrebljava Allergoff, neutralizator alergena?

Allergoff uspešno neutrališe alergene na sledećim površinama:

 • dušeci
 • posteljina
 • tepisi
 • kreveti kućnih ljubimaca
 • garniture za sedenje
 • zavese
 • ukrasni jastučići
 • plišane igračke
 • auto sedišta

Koje alergene neutrališe Allergoff?

GRINJE

Grinje su mikroskopski organizmi koji spadaju u grupu pauka. Hrane se epidermisom ljudi, životinja i mikroorganizmima. Može se naći na svim mestima na kojima se nakuplja prašina – u posteljini, dušecima i tapaciranom nameštaju, plišanim igračkama, ukrasnim jastucima.

KUĆNI LJUBIMCI

Glavni izvor alergena od kućnih ljubimaca su proteini koji dolaze iz pljuvačke, kože i urina kućnih ljubimaca. Suprotno nekim uobičajenim mišljenjima, dlaka kućnih ljubimaca veoma retko igra ulogu alergena, ali je dobro sredstvo transporta alergena koji potiču iz znojnih žlezda, pljuvačke i urina.

BUĐ

Gljivične spore su jedna od najvećih grupa živih organizama. Buđ može izazvati alergijske bolesti i razvoj alergijskih bolesti. Alergija na buđ obično postoji zajedno sa osetljivošću na druge aero-alergene, uglavnom na polen i alergene od kućne prašine.

POLEN

Alergeni polena su uglavnom prisutni u proleće i jesen. Pojavljuju se i na otvorenom kao i u zatvorenom prostoru, lepeći se za prašinu . Polen može prouzrokovati više alergijskih bolesti čijii se simptomi odražavaju na očija, koži, ustima ili grlu.

Allergoff


U saradnji sa Allergoff Srbija članovima našeg Udružena omogućen je popust od 15% na sve Allergoff proizvode. Potrebno je da ukucate PROMO KOD: bezalergija15 prilikom poručivanja. Detaljnu ponudu možete videti ovde: www.alergoff.rs

Share

You may also like...

Prijavite se na naš newsletter