Poziv partnerima za saradnju povodom podrške pacijentima NU Alergija i ja

poziv partnerima
Da li znate da su pacijenti sa alergijama uglavnom prepušteni sami sebi kada je reč o nabavci lekova, ali i preventivnih tretmana? Mnogi lekovi ne podležu refundaciji Republičkog zavoda za zdravstveno osiguranje, tako, na primer, Epinefrin – lek koji se koristi prilikom anafilaktičke reakcije – čak nije ni na D listi lekova. Sa druge strane, pacijentima sa atopijskim oboljenjima preporučuju se drugačiji praškovi za veš, drugačija sredstva za ličnu higijenu, kozmetika, drugačija hrana, pa čak i garderoba.

Pozivamo sve zainteresovane kompanije, proizvođače, uvoznike proizvoda koji olakšavaju život sa alergijama, apoteke, klinike, laboratorije, ugostiteljske objekte da nam se pridružite i pomognete pacijentima sa alergijama, atopijskim dermatitisom, alergijskim rinitisom i astmom, kao i celijakijom i drugim zdravstvenim ograničenjima u ishrani i omogućite određene povoljnosti prilikom kupovine proizvoda i usluga.

Često se dešava da, koliko god da su preventivni tretmani deo preporučene terapije, kao što je reč o emolijentnim kremama koji se koriste za terapiju kod lečenja atopijskog dermatitisa, ili kada su neophodne namirnice bez alergena kada je reč o nutritivnim alergijama i celijakijiije – oni predstavljaju neophodnost pri svakodnevnom životu i veliki su teret na budžet svakom pacijentu.

Zbog svega toga, naše udruženje želi da olakša život članovima i pacijentima sa atopijskom oboljenjima i u smislu lične nabavke proizvoda koji su deo svakodnevnog života (namirnice, suplementi, sredstva za ličnu higijenu), kao i usluga koje omogućavaju adekvatnu dijagnostiku, prevenciju i lečenje atopijskih oboljenja.

Partneri sa kojima smo do sada organizovali ovakvu vrstu saradnje su: Allergoff, Ecoegg, Azeta Bio, Talija Lab, Xiaomi, a nadamo se da ćemo uspeti da proširimo broj partnera kako bismo velikom broju pacijenata sa alergijama pomogli u sve većim troškovima prilikom prevencije i terapije atopijskih oboljenja.

Uradite društvenu korisnu stvar za našu zajednicu i pridružite nam se!
Možete nam pisati na: info@alergijaija.com
Share

You may also like...