Kako da odaberete novogodišnji poklon za osobu sa alergijama?

pokloni za osobe sa alergijama

Sezona je slava, vreme je i za praznično raspoloženje. Još da zaveju prve pahulje i eto nam čarolije. Sastavni deo te čarolije su dobro raspoloženje, druženje i neizostavni pokloni.

Pokloni su uvek rado dočekani, bez obzira na godine i povod. Radost davanja i primanja je lepa tradicija, ali ume da bude i stresna, posebno kada birate poklone za one do kojih vam je najviše stalo. Mališani, naravno, najviše vole igračke, ali teško da može Nova Godina da prođe bez slatkiša. Odrasle je, naizgled, lakše obradovati, ali svako voli da dobije nešto što je odabrano baš za njega, sa pažnjom i ljubavlju.

Nama je, prirodno, najviše stalo da se naši mali alergičari koji se svakodnevno ograničavaju na različite načine, ne osete izuzeto iz društva, posebno u vreme praznika. Možda bismo mogli ove godine svi zajedno da poželimo od Deda Mraza više razumevanja za sve i paketiće bez alergena.

Sigurna sam da svi roditelji već to praktikuju, posebno pripremljen sladak paketić sa bezglutenskim ili slatkišima bez mleka i orašastih plodova, spreman da zameni onaj standarni dobijen na bilo kojoj dodeli paketića. Sigurna sam da bi i mnogim drugim dragim ljudima značilo kada bi znali šta mogu da kupe deci sa nekom alergijom i zaista obraduju svu decu. U većim gradovima u svakom marketu se može naći nešto, dok je u manjim mestima i ponuda posebnih proizvoda manja, ali uvek možete kupiti neki sokić, bombonu, zatražite od roditelja da vam pošalju spisak alergena ili par proverenih proizvoda.

Na mojoj listi bez glutena, bez jaja, bez mleka, bez lešnika, kikirikija i soje se nalaze: crna čokolada Delicata ili Nestle, keks čokoladne ajkulice Gullon, perece Salinis Schar, keks Milly Friends Schar, moj prvi flips Lino, gumene bombone Vidal, ili određene Haribo, pez, cedevita, sokići Next, Nektar, Bravo… Za još neke ideje o slatkišima koje možete upakovati deci sa alergijama pogledajte ovaj TEKST. Paketić možete dopuniti slikovnicom Moje Alergije, prvom knjigom za decu o alergijama na srpskom jeziku.

Na sreću, svake godine imamo sve veći izbor proizvoda bez glutena i drugih alergena. Od ove godine ponovo su kod nas prisutni vrlo traženi i kvalitetni bezglutenski proizvodi Lako bez glutena i italijanskog proizvođača NutriFree.

Naravno, ako birate poklon za odrasle osobe koje imaju problem sa različitim alergijama, možda nađete nešto zanimljivo među proizvodima kao što su EkoEgg, deterdžent sa 0% toksičnih hemikalija ili proizvodi Allergoff koji neutrališu alergene u našem domaćinstvu, a tu je i posteljina posebno dizajnirana za borbu sa alergenima Allersan.

Svaka žena i majka će se obradovati kozmetikom, naša preporuka su proizvodi koji su osmišljeni baš za negu atopične kože i osetljive kože alergične dece sklone ekcemu, kao što je organska kozmetika Azzeta Bio, dobro poznati Eucerin za kožu sklonu atopiji ili nešto iz široke lepeze proizvoda La Roche Posay, koji su takođe posebno kreirani za kožu sklonu ekcemima.

Na kraju, ako nekome želite da poklonite nešto stvarno posebno, nešto što lepo izgleda, a štiti i unapređuje zdravlje, sigurna sam da ćete naći nešto zanimljivo među inovativnim proizvodima eKlinika Solutions.

Ima još puno ideja i proizvoda koji mogu postati pokloni koji će reći da vam je stalo, ali mi smo izdvojili baš ove proizvode kako bismo podržali naše partnere koji nam pomažu da ostvarimo našu misiju i viziju. Uzajamna podrška i razumevanje su možda i najvažniji pokloni za svakoga od nas. U tom duhu vas podsećamo i da kao članovi Udruženja kod svakog našeg partnera dobijate i određene popuste.

Za promo kodove sa popustima javite nam se na: info@alergijaija.com.

Praznici mogu da počnu!


Tekst: Tijana Stupljanin

Share

You may also like...

Prijavite se na naš newsletter