Karavan atopije u Novom Sadu

NOVI SAD

Da li znate koji su simptomi alergija? Kako da prepoznate simptome atopijskog dermatitisa, astme, alergijskog rinitisa i alergije na hranu?

Da li znate šta bi trebalo da uradite u slučaju alergijske reakcije?

Da li znate šta je to anafilaksa i kako je prepoznati na vreme?

Da li želite da saznate koje opcije lečenja za alergije postoje?

Da li strepite svako jutro kada dete ispratite u vrtić ili školu? Ili na ekskurziju?

Pozivamo vas da saznate više o alergijama, o prepoznavanju prvih simptoma alergija, o dijagnostikovanju alergija i o značaju preventivnih tretmana i adekvatnog lečenja alergija!

Karavan atopije u Novom Sadu

NU “Alergija i ja”  će zajedno sa lekarima Instituta za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine, dr Andreom Đuretić i docentom dr Borkom Milovanovićem, specijalistima pedijatrijske imunologije i alergologije, održati prvu u nizu edukativnih predavanja u sklopu Karavana atopije.

Dođite da čujete višegodišnje iskustvo mame deteta sa atopijskim dermatitisom i nutritivnim alergijama i saznate  kako da olakšate svakodnevni porodični život i funkcionisanje kada u kući imate dete sa multiple alergijama, astmom i ekcemom?

Dođite da se družimo i razmenimo informacije i iskustva! Dođite u petak, 17. decembra 2021. godine, u 17 časova u Plavu salu Skupštine grada Novog Sada da pričamo otvoreno o svemu!

Agenda Karavana atopije za Novi Sad

17.00h – 17.05 h Pozdravna reč, Nina Janić Brusnjai, moderator, NU “Alergija i ja”

17.05. h – 17.15 h O NU “Alergija i ja” i značaju projekta Karavana atopije, Snežana Šundić – Vardić, predsednica Udruženja „Alergija i ja“

17.15. h -17.35 h Nutritivne alergije – simptomi, dijagnostika i lečenje, Docent dr. Borko Milovanović, specijalista pedijatrijske imunologije i alergologije

17.35 h -17.50 h Anafilaksija – simptomi i lečenje, Andrea Đuretić, specijalista pedijatrijske imunologije i alergologije

17.50 h- 18.00 h Novi tretmani za alergije na vidiku, Andrea Đuretić, specijalista pedijatrijske imunologije i alergologije

18.00 h -18.15 h Kratak vodič za lakši život sa alergijama, Snežana Šundić – Vardić, predsednica NU „Alergija i ja“

18.15. h – 18.45 h Diskusija


  • Zbog trenutne epidemiološke situacije broj učenika je ograničen, te je obavezno da se prijavite na e-mail: prijava@alergijaija.com .
Share

You may also like...