Upoznajte nas: Ana Dražilović – mama 2 dečaka sa alergijama i kreatorka sadržaja u NU Alergija i ja

Ana Dražilović

Ćao, ja sam Ana, aktivistkinja Udruženja Alergija i ja i mama dvojice dečaka sa alergijama na hranu i polen. Po zanimanju sam istoričar umetnosti, a radim u turističkoj agenciji. Jedno vreme nisam mogla da radim, jer sam morala da brinem o svojim dečacima. Išli smo stalno na kontrole, kuvala sam im i spremala posebnu hranu da bi mogli da budu sa svojim drugarima u vrtiću i školi. Srećom, posle pet godina borbe, neizvesnosti, nenapredovanja, nespavanja i umora dečaci su prerasli svoje alergije i sada normalno jedu sve bez tegoba.

Zahvaljujući Udruženju uspela sam da se izborim i fizički i psihički, jer su divne i požrtvovane osobe deo naše zajednice. Bez tih devojaka ne bih uspela!

Mi zajedno jedni druge podržavamo i bodrimo, učimo i saznajemo, a borimo se za prava sve dece i osoba sa alergijama! Naša borba nije laka, ali pri pomisli da postoji i najmanja nada da će deca sa alergijama imati sva ista prava kao i ostala, daje mi snagu da učestvujem u radu i svesrdno pomažem! Najviše sam angažovana na kreiranju sadržaja za Instagram, ali pomažem i u pisanju i prevođenju tekstova, kreiranju projekata i u podršci pacijentima  u našem alergološkom savetovalištu.

Ovo je priča o nama. Svi mi se trudimo da pomognemo svim osobama koje imaju problem sa alergijama, a posebno deci. I svi smo mi ili roditelji dece sa alergijama ili smo i sami pacijenti! Ako želite da nam se pridružite, naša vrata su širom otvorena za sve!

Koja je vaša priča? I vi možete postati deo Udruženja i zajedno sa nama doprineti razvoju i unapredjenju rada!

Pište nam na: info@alergijaija.com. Pridružite nam se!

Share

You may also like...