Kako nam je bilo na četvrtom obeležavanju Međunarodnog dana atopijskog ekcema?

Međunarodni dan atopijskog ekcema

Obeležavanje Međunarodnog dana atopijskog ekcema naše udruženje Alergija i ja je ove godine, četrvrti put za redom, kao ambasador Global skin krovne organizacije, organizovalo velikim brojem aktivnosti.

1. Napravili smo zajedničku fotografiju napokao okrenute garderobe koja ukazuje na nerazumevanje problema ove kožne
bolesti. Problem atopijskog ekcem nije samo površinski problem, već mnogo više od toga. Pogledajte #UnutarAtopijskogEkcema i razumećete svrab, bol, problem za finansije, problem za mentalno zdravlje problem za celu porodicu…

Međunarodni dan atopijskog ekcema

Međunarodni dan atopijskog ekcema

2. Organizovali smo performans noseći plakate sa porukama koje ukazuju na probleme sa kojima se nosimo u svakodnevnom životu. Osnaživanje samih pacijenata u procesu dijagnostike i lečenja je veoma važno. Zato savetujemo pacijente da puste glas ukazujući jasno na probleme koje imaju u lečenju!

Međunarodni dan atopijskog ekcema
3. Udruženje je organizovalo preko 150 besplatnih pregleda dermatologa, alergologa i pulmologa i omogućilo svima da probaju najbolje opcije za lečenje atopijskog ekcema.

Međunarodni dan atopijskog ekcema

4. U narednim danima Udruženje će se obratiti zvaničnim institucijama inicijativom za povećanje terapijskih mogućnosti za lečenje ove bolesti. 99,9% lekova i tretmana za lečenje atopijskog ekcema je na finansijski teret samog pacijenta i to mora da se promeni.

Međunarodni dan atopijskog ekcema

5. Udruženje je, kao i uvek, mislilo na pacijente iz cele zemlje i organizovalo je bogat edukativni sadržaj na web sajtu i na društvenim profilima, kao pomoć pri lečenju ove bolesti. Digitalna kampanja sadrži edukativne tekstove, intervjue sa lekarima, webinari…pratite i dalje aktivnosti udruženja kako biste saznali koje aktivnosti ćemo dalje organizovati u narednom periodu.


Zahvaljujemo se svima koji su prisustvovali #MedjunarodniDanAtopijskogEkcema i podržali kampanju #UnutarAtopijskogEkcema. Hvala pacijentima, lekarima, partnerima, medijima, krovnim organizacijama i posebno našim vrednim volonterima na podršci i prisustvu.

 

Vaša podrška nam je važna za našu veću vidljivost u društvu i skretanje pažnje na naše probleme. Naša misija je da svaka osoba koja ima alergiju dobije adekvatnu i brzu negu, a vi nam svojim učešćem u tome pomažete.

zahvalnica

U ime svih pacijenata sa atopijskim ekcemom, a naročito nedijagnostikovanih i onih koji nemaju mogučnosti za lečenje, hvala svima na podršci!

Vaše NU Alergija i ja

Share

You may also like...