NU Alergija i ja na evropskoj izložbi fotografija pacijenata sa atopijskim ekcemom #AtopicLives

AtopicLives

Evropska Federacija za alergijske bolesti – EFA, čiji je naše udruženje član od 2019. godine povodom ovogodišnjeg Međenarodnog dana atopijskog ekcema lansiralo je foto-izložbu #AtopicalLives sa portretima pacijenata sa atopijskim ekcemom.

Izložba fotografija Atopical Lives prikazala je, od 2018. od kada je projekat započet, sličnosti i razlike među pacijentima u Evropi. Ove godine, na Međunarodni dan atopijskog ekcema 14.09.2022. objavili su fotografije sa stvarnim životnim pričama pacijenata svih uzrasta u Srbiji, Sloveniji, Španiji i Turskoj.

Naše udruženje je bilo deo projekta i ove izložbe sa pričama koje je iznela Snežana Šundić – Vardić, predsednica NU Alergija i ja, i sama pacijent sa atopijskim ekcemom i mama dečaka koji se od rođenja bori sa atopijskim ekcemom i nutritivnim alergijama. Snežana je ispričala svoju porodičnu priču, ali je uključila i širu familiju, predstavivši njenu rođenu bratanicu Sofiju Šundić (20), koja se od rođenja bori sa alergijama i ekcemom i koja je doživela više anafilaktičkih reakcija kada je bila beba, a sada živi sa atopijskim ekcemom, alergijama na hranu, alergijskim rinitisom i astmom. Takođe, Snežana je sprovela fotografkinju Lurdes R. Basoli iz Barselone, da napravi fotografije njenog teče, Vojislava Vračara (70), koji je u poznim godinama dobio atopijski i seboroični dermatitis.

Pogledajte naš izbor, a sve fotografije sa izložbe možete pogledati na ovom LINKU.

AtopicLives

AtopicLives

AtopicLives

AtopicLives

AtopicLives

AtopicLives

AtopicLives

 

Share

You may also like...