Pozivamo vas na izlet roditelja dece sa atopijskim ekcemom

izlet za roditelje dece sa atopijskim ekcemom

14. septembra, Međunarodnog dana borbe protiv atopijskog ekcema, zajednice pacijenata širom sveta udružuju snage kako bi podigle svest o psihosocijalnom opterećenju dece i mladih koji žive sa atopijskim ekcemom.

Atopijski ekcem (poznat i kao atopijski dermatitis (AD)) je jedna od najčešćih kožnih bolesti na svetu. To je nezarazna i hronična bolest kože koja se obično razvija u detinjstvu. AD utiče na telo i um preko 230 miliona ljudi širom sveta, pri čemu je približno 43 miliona starosne dobi od 1-4 godine, što pokazuje zapanjujuće visoku incidencu kod male dece.

Atopijski ekcem se često se definiše kao „stanje kože“, a umesto toga zahteva multidisciplinarni pristup.  Iz tog razloga, kampanja 2023.godine je globalni poziv za pažnju i empatiju prema onima koji svakodnevno žive sa atopijskim dermatitisom, donoseći u centar osećanja pacijenata i apelujući na osetljivost publike. Kampanja na društvenim mrežama će se fokusirati na heštegove #IfYouOnlyKnew i #AtopicEczemaDay, što implicira da postoji količina nevidljivih posledica u vezi sa onim što se dešava u životu pacijenata i emocijama pogođenih tinejdžera i njihovih staratelja.

Nacionalno udruženje Alergija i ja se peti put pridružuje Međunarodnoj alijansi organizacija dermatoloških pacijenata (GlobalSkin) i Evropskoj federaciji udruženja pacijenata za alergije i bolesti disajnih puteva (EFA) u kampanji #IfYouOnlyKnew, kao ambasador projekta i poziva zdravstvene radnike, donosioce odluka o zdravstvenoj politici, medije, farmaceutske kompanije i sve zainteresovane da nas podrže sa ciljem adekvatnog prepoznavanja problema koje ova bolest ima na pacijente.

Svake godine imamo nov fokus, a ove godine tema Međunarodnog dana atopijskog ekcema je: Kad biste samo znali… sa fokusam na psihosocijalno opterećenje dece i mladih koji žive sa atopijskim ekcemom. U ovogodišnjoj kampanji ćemo deliti razmišljanja dece i mladih koji žive sa atopijom ekcemom preko hešhtag-a #IfYouOnlyKnew. Ove godine dobili smo podršku: Ministarstva zdravlja Republike Srbije, Stetoskop platforme, Eucerin i Pfizer kompanije.

Okupićemo se u parku kod Muzeja savremene umetnosti u subotu, 16.09. u 11h. Ponesite izletničko ćebe, gricke, piće i sportske rekvizite po želji i dođite da se družimo i da razmenjujemo iskustva! Deca su dobrodošla!

Naš glavni pokrovitelj Međunarodnog dana atopijskog ekcema, Eucerin Srbija, pripremio je poklone za sve koji se na vreme prijave i dođu na druženje koje organizujemo.

Prijavu možete popuniti OVDE.

Eucerin

Share

You may also like...