Brzo i lako napravite savršenu poslasticu za alergičare

poslastica za alergičarePoslastice za alergičare nije tako teško napraviti kao što mislite. Iako vam se čini da je izbor sužen, postoji puno sastojaka koje možemo upotrebiti .

Mnogi ne mogu zamisliti slatkiše bez čokolade i jagoda. Svi recepti koje smo izdvojili za vas sadrže upravo ova dva sastojka, bez alergena i bez glutena. Tu i tamo možete dodati orahe, badem, med i urme, zavisno od prisustva alergija.

U kuhinji preduzmite sve mere skladištenja i čišćenja kako biste izbegli unakrsnu kontaminaciju.

Poslastice za alergičare

Za vas smo izdvojili 3 veoma jednostavne poslastice koje možete napraviti veoma brzo i sa sastojcima koje možete nabaviti u svakoj malo bolje opremljenoj radnji.

Čoko – proso brownies

čoko kolač bez glutena

Čitav postupak možete pogledati na blogu sa nestvarno lepim fotografijama i fenomenalnim receptima: Zdravo i Slasno.

Panna cotta

dessert-1373820_1280

Muškarci obožavaju kremaste poslastice i male zalogaje. Sonjicine bezglutenske majstorije će vam detaljno opisati postupak pravljenja ove savršene muške poslastice.

Čoko kocke bez jaja i mleka

cokoladni kolac bez glutena

Sočni čoko kolač bez jaja, sa veoma malo brašna i pomorandžinim sokom. Na blogu Bezglutenske čarolije pronaćićete još ukusnih i jednostavnih recepata napravljenih od sastojaka koje možete kupiti u svakoj prodavnici.

Iskoristite sve povode da uživate sa voljenima u pripremi poslastica, čak i kad imate sužen izbor namirnica ili namirnice koje prilagođavate alergiji. I ne zaboravite… ništa od ovoga neće biti tako slatko bez prigodne atmosfere i samog serviranja. Nekada su dovoljne i dve palačinke sa šlagom i jagodama da dan učinimo lepšim.

palačin

Pročitajte i koja su Osnovna pravila bezglutenskog kuvanja.

[hr]

Share

You may also like...