Uništite grinje i njihove larve na najjednostavniji mogući način

sprej protiv grinjaGrinje i njihove larve često se nalaze na mnogim nezamislivim mestima, kao što su vlažne i mračne prostorije, ali mesta gde ih ima najviše i gde se najteže mogu ukloniti su tapacirani nameštaj, tepisi i dušeci. Najednostavniji mogući način za uništavanje grinja na ovim mestima je prskanje proverene tečnosti na njihova staništa.

Kako uništiti grinje?

Tokom zimskih meseci dolazi do najvećeg razmnožavanja grinja, i sa lepim vremenom dolaze dani kada je njihovo uništavanje znatno olakšano. Prva i osnovna mera kod osoba kod kojih je dokazana preosetljivost na grinje je maksimalno smanjenje kontakta sa alergenom. Smanjenje koncentracije grinja se postiže redovnim pranjem posteljine, pokrivača i jastuka na temperaturi od 60 stepeni Celzijusa, potom usisavanjem dušeka usisivačima visokog pritiska sa komorom za vodu, redovnim provetravanjem prostorija, održavanjem odgovarajuće vlažnosti vazduha u prostorijama i primenom odgovarajućih dezinficijenasa koji imaju dokazano dejstvo na grinje.

Istraživanja koja su radili francuski vojni lekari, kada su uveli standardnu proceduru dezinfekcije spavaonica protiv grinja, primenom preparata na bazi neškodljivog koloidnog srebra i peroksida, pokazala su da se broj grinja i njihovih larvi znatno smanjila, čak do 85%.

ALLERGIKA Grinje STOP dokazano uništava grinje i njihove prethodne razvojne faze i sprečava razvoj iz jajeta.

sprej protiv grinjaKako deluje ALLERGIKA Grinje STOP?

Allergika sprej protiv grinja je nemački proizvod koji garantuje smanjenje grinja na svim površinskim mestima.

Uništava grinje i njihova jajašca, vezujući izmet grinja, tako da utiče na smanjenje alergena u vazduhu i lakše usisavanje. Sprej ALLERGIKA Grinje STOP deluje na uništavanje grinja i njihovih larvi. Primeran je za upotrebu na jastucima, tepisima, zavesama, plišanim igračkama i mestima gde spavaju kućni ljubimci.

Allergika sprej protiv grinja:

  • Uništava grinje, njihove larve i bube, sprečavajući razvoj grinja iz jajeta,
  • Sastavljen je od aktivnog sastojka na biljnoj osnovi,
  • Biološki je razgradiv,
  • Veže izmet grinja u veće deliće.

Koji je sastav Allergika spreja protiv grinja?

Aktivni sastojak spreja prtiv grinja je prirodni biljni geraniol (0,05 %), koji se između ostalog koristi i u proizvdima za negu tela.

ALLERGIKA Grinje STOP sprej nije štetan za ljude i životinje.

NE sadrži sintetičke insekticide (kao što je na primer benzilbenzonat). Sprej je na vodenoj osnovi, zbog čega je opterećenje sa hemijskim otapadima potpuno iskljućeno. Sprej protiv grinja ima svež miris limuna za čišćenje stana kod alergije na grinje.

Kako se upotrebljava sprej protiv grinja?

Proizvodi za uništavanje grinja u spreju mogu se koristiti samo kao dodatni korak kod čišćenja stana. Sprej protiv grinja najviše pomaže pri smanjivanju alergena u tepisima ili tapaciranom nameštaju, ali se može koristiti na igračkama i ostalim delovima nameštaja.

Način upotrebe:

  • Sprej pre upotrebe dobro protresite.
  • Sprej naprskajte na predmete gde se nalazi grinje (jastuk, tepih, zavese, plišane igračke i mesta gde spavaju kućni ljubimci) sa udaljenosti od 30 cm. Pustite 5 do 6 časova da sprej deluje.
  • Ravnomerno naprskajte po površini. Naprskane površine treba da budu suve pre upotrebe. Sadržaj boce (500 ml) je za otprilike 16 m2.
  • Na kraju dobro usisajte ili operite tkaninu, kako biste uklonili grinje i larve.
  • Idealno je postupak ponoviti svaki mesec, da biste sprečili novo razmnožavanje grinja.

Upozorenje: U krevetu sprejevi protiv grinja nisu dovoljni i ne mogu nadomestiti upotrebu antialergijkih navlaka, jer se grinje nalazi duboko u dušeku i ne može se uništititi samo površinski nanesenim sprejem.

 

Share

You may also like...