Biljino univerzalno bezglutensko testo

radionica bezglutenskog testaNapraviti dobro dizano testo bez glutena zahteva dobro poznavanje bezglutenskog brašna i praksu, a brzina savremenog načina života stvara potrebu za jednostavnim receptima koji se prilagođavaju različitim namenama. Dobar, univerzalni recept za bezglutensko testo naročito je važan početnicima u bezglutenskoj ishrani, a jednostavnost pripreme pogodan je za putovanja i celonedeljnu pripremu bezglutenskog menija.

Biljino bezglutensko univerzalno testo

Predstavljamo vam Biljino univerzalno testo bez glutena od kojeg možete napraviti hleb, slatke i slane kiflice i kroasane, pizza testo, pužiće, štapiće od šunke ili sira i mnoge druge oblike testa.

Sastojci:

3 šolje bezglutenskog brašna

1 šolja mlake vode

1 šolja mlakog mleka

1/2 šolje ulja

1/2 kvasca

so

šećer

Priprema:

Pripremiti kvasac. Dok kvasac ne podođe u drugu posudu pomešati suve, a zatim i tečne sastojke, ubaciti kvasac i mesiti testo. Ostaviti na toplom, u poklopljenoj posudi da naraste. Kada je testo povećalo svoju masu 3 puta veću od početne, premesiti testo blagim pokretima i praviti željene obike.


Biljana Todorović i njene Bezglutenske čarolije su deo tima Alergija i ja Cvetića koji organizuje radionice bezglutenskog testa, a njenu priču o celijakiji i bezglutenskoj borbi imali ste priliku da pročitate ovde.

Biljine bezglutenske čarolije

Share

You may also like...